- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Захисник інвалідів продав прикордонникам шкарпетки по 259 гривень

Військова частина 1471 Державної прикордонної служби України 2 липня за результатами тендерів уклала низку угод на придбання одягу та постільної білизни на 38,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Окрім стройового одягу та аксесуарів на кшталт погон та ґудзиків Центральна база зберігання та постачання ДПС придбала шкарпетки (Coolmax) літні по 259,00 грн за пару. Ці шкарпетки виготовляються з поліестрового волокна фірми DuPont, яке видаляє вологу із внутрішньої поверхні тканини.

Також придбано спортивні костюми по 539 грн, термобілизну 1-го рівня захисту по 598,00 грн за комплект, тактичні кевларові рукавиці по 396 грн за пару (весь перелік з цінами нижче).

Всі підряди отримали дві компанії – ТОВ ВК «Компанія ДіСі» (2,95 млн грн.) і підприємство «Спілка працюючих інвалідів» ВБО «Фонд допомоги і захисту інвалідів України» (35,83 млн грн.). На тендери подавали заявки і інші компанії, однак всі конкуренти цих двох фірм відхилялись через претензії до продукції та оформлення заявок.

Підприємство «Спілка працюючих інвалідів» очолює Микола Ничипоренко, відомий як засновник ТОВ «Укроборонекспорт» та ТОВ «Укрспецоборонекспорт».

Президентом благодійного Фонду допомоги і захисту інвалідів України є Ігор Столяренко, який минулого року балотувався [1] до Верховної Ради по одному з округів у Києві.