Фірма нардепа від ПР, яку міліція підозрює в крадіжці грошей, закопає 48 мільйонів на Печерську
10.07.2013   //  

КК «Київавтодор» 27 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Ростдорстрой» на капітальний ремонт Залізничного шосе у Печерському районі за 47,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року на шосе мають перекласти дощову каналізацію, мережі та гілки від дощоприймачів, зробити підпірну стінку, замінити дорожнє покриття на проїзній частині й тротуарах, влаштувати сходи, освітлення, прокласти телефонну каналізацію «Укртелекому», встановити однобічну бар’єрну огорожу тощо.

Фірма «Ростдорстрой» належить до бізнес-угрупування колишнього голови фракції Партії регіонів в Одеській міськраді, а тепер народного депутата від Партії регіонів Геннадія Труханова. Офіційно засновником одеської компанії є офшор з Віргінських островів «Сайдлейк інтернешнл лімітед». За останні п’ять років фірма отримала підрядів на 1,60 млрд грн.

Єдиним конкурентом «Ростдорстрою» на цьому тендері було харківське ТОВ «Променергобуд Україна» Олександра Яковенко зі статутним фондом 35 тис грн. З цією фірмою «Ростдорстрой» розігрує вже не перший тендер, в такому ж складі відбулися конкурси на капремонт вулиці Червоноармійської за 55,95 млн грн. у 2011 році і на поточний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса за 14,82 млн грн. тиждень тому. Сам «Променергобуд» за останні п’ять років виграв тендерів на 169,59 млн грн.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що 2 липня співробітники головного управління МВС по боротьбі з організованою злочинністю провели обшук в офісі “Ростдорстрою”.

Згідно з інформацією прес-служби відомства, правоохоронці розслідують справу, відкриту за низкою статей КК: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службова підробка, що заподіяла тяжкі наслідки).

У відомстві уточнили, що посадових осіб компанії підозрюють в тому, що вони були учасниками організованої злочинної групи, що займалася розкраданням коштів, виділених у 2011-2012 роках на ремонт автодоріг.

Якщо провина посадових осіб буде доведена, то їм загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Для збору доказової бази, згідно з рішенням Голосіївського суду міста Києва, були проведені обшуки в службових приміщеннях компанії, а також у квартирах осіб, підозрюваних у причетності до даного злочину.