Для донецьких бібліотек купили книжок на мільйон з подвійною переплатою
04.07.2013   //  
«S. N. U. F. F.» Віктора Пелевіна придбано за 268 грн., тоді як роман можна придбати за 159 грн.

«S. N. U. F. F.» Віктора Пелевіна придбано за 268 грн., тоді як роман можна придбати за 159 грн.

Управління культури і туризму Донецької міськради 18 червня за результатами тендеру уклало угоду з підприємцем Володимиром Літічевським (Макіївка) на придбання книжок на суму 887 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 9610 книжок 1663 найменувань (весь перелік у форматі ексель Книжки для бібліотек).

Ціни на книжки у 1,5-2 рази більші від ринкових.

Наприклад, «S. N. U. F. F.» Віктора Пелевіна придбано за 268 грн., тоді як роман можна придбати за 159 грн. «Алтин-Толобас» Бориса Акуніна для донецьких бібліотек придбано за 215 грн., тоді як українці можуть придбати книжку за 164 грн.

Найдорожчою книжкою у переліку управління культури стала «История Земли: прошлое и настоящее нашей планеты» за 443 грн. Тоді як її можна придбати за 264 грн.

У переліку також є книжки українських авторів. Один з найбільших замовлень припало на «Таємниці зміїної голови» Андрія Кокотюхи. Дев’ять екземплярів цієї книги придбано по 62 грн., тоді як роздрібна ціна становить 30 грн., а у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» книгу можна придбати по 25 грн.

«Замовлення книжок для Донецької та інших областей Півдня та Сходу формує впродовж тривалого часу лише одна фірма. Назва якої тримається в таємниці навіть від бібліотекарів і, за словами наших видавців, котрі намагалися розібратися в ситуації, постійно міняється. Замовити книги в інший, альтернативний спосіб, неможливо», – повідомив Андрій Кокотюха, який для «Наших Грошей» проаналізував цю закупівлю на предмет цінової політики та представлення україно-російських видавництв у замовленні для донецьких бібліотек.