Будівельна компанія Альоші отримала 33 мільйони на «Кіровець» і парк «Перемоги»
02.07.2013   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради у період з 19 по 21 червня уклало угоди з ТОВ «Укрбілдінг Корпорейшн» на реконструкційні роботи у парку «Перемоги» в Калінінському районі та на спортивному комплексі «Кіровець». Загальна вартість угод склала 32,56 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 18,50 млн грн. фірма отримає на другу чергу реконструкції парку. До кінця липня наступного року коштом місцевого бюджету тут повинні влаштувати пішохідні та велосипедні доріжки, майданчики спортивні, дитячі та для відпочинку, майданчик «Загублений світ», також зробити сходи й пандус, влаштування зовнішні мережі електро- та водопостачання, територію озеленити.

Це вже другий тендер, який управління проводить на реконструкцію парку. Минулого року за результатами відкритих торгів підряд вартістю 17,37 млн грн. отримало ТОВ «Топ-енерго», зареєстроване на Євгена Кіма. Останній також відомий як директор асоціації «Донбаскомунхолдинг», співвласником якої через фірму «Суспільний діалог» є Олександр Левченко, батько екс-секретаря Донецької міськради, народного депутата від Партії регіонів Миколи Левченка. Тоді «Укрбілдінг Корпорейшн» також намагалося взяти участь у конкурсі й пропонувало виконати роботи дешевше, однак пропозицію фірми відхилили через старий фінансовий звіт. Чи були в результаті освоєні кошти по тій угоді – невідомо.

Окрім того додаткові 14,06 млн грн. «Укрбілдінг Корпорейшн» отримає на реконструкцію «Кіровця», яку фірма розпочала ще два роки тому. Йдеться про збільшення кошторису через корекцію проекту та відповідні додаткові роботи, зокрема через зміну кількості секторів та необхідністю передбачити заходи для осіб з обмеженими можливостями. Також було враховано вимоги  Міжнародної  асоціації  легкої  атлетики  щодо  встановлення світлодіодного екрану, спецобладнання, улаштування  системи озвучування  чаші  стадіону, системи «Антилід», освітлення  футбольного та інших полів.

Реконструкцію спорткомплексу почали в 2011 р., за цей час на проектні та будівельні роботи було укладено угод на 100,71 млн грн. З них 98,83 млн грн. прийшлися на «Укрбілдінг Корпорейшн», при чому усі без відкритих торгів.

Спорткомплекс «Кіровець» буде задіяно для тренувань під час Чемпіонату Світу з легкої атлетики серед юнацтва 2013 р. – разом з РСК «Олімпійський»

Засновниками фірми «Укрбілдінг Корпорейшн» є Олександр Петрук, депутат Куйбишевської районної у місті Донецьку ради (фракція Партії регіонів), а також ТОВ «Альфа-Груп». Останнє в свою чергу належить кіпрській компанії First East Holdings Limited, чиїм власником, згідно з даними кіпрського реєстру компаній, є белізький офшор First East LTD.

«Укрбілдінг корпорейшн» входить в групу DMS, яку контролює депутат Донецької міськради Андрій Альоша, президент Донецької обласної Федерації рукопашного бою.

Окрім «Укрбілдінг Корпорейшн» First East Holdings Limited є власником чи співвласником ще низки донецьких компаній, зокрема ТОВ «Панорама-Д», де другим співзасновником є Ігор Гаманілов, депутат Донецької облради від Партії регіонів