Трускавецький курорт Бойка продав державі путівок вже на 200 мільйонів
27.06.2013   //  

Міністерство соціальної політики України 11 червня за результатами тендеру уклало низку угод на послуги із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на загальну суму 354,53 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільші замовлення від міністерства на 32,23 млн грн. отримало ЗАТ ЛОЗ «Трускавецькурорт».

Єдиним акціонером є ТОВ «Поліінвестгруп». Власниками цієї фірми є Наталя Борисенко, Олександра Кулик, кіпрський офшор «Максімалема Лімітед», якому через ланцюжок власників належить «Гостинний двір» у Києві, та британська фірма «ДВ корпорейшн лімітид (DV corporation limited)». Засновником британської фірми є кіпрський офшор «Вінокс інвестментс лімітед» (Vinox Investments Limited), що у свою чергу був заснований головою «Укртрансгазу» Сергієм Винокуровим. Також «DV corporation limited» є співзасновником ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія». Іншим засновником є Юлій Іоффе, колишній заступник Юрія Бойко в міністерстві паливно-енергетичного комплексу, та очолюваній Бойком Республіканській партії.

Головою наглядової ради «Трускавецькурорту» є Павло Якубенко, а до складу ради входить його син Володимир Якубенко, який раніше працював заступником голови правління «Нафтогазу України» та очолював ДК «Газ України».

Також до склади наглядової ради «Трускавецькурорту» входить Вадим Український, Віце-президент ДП НАЕК «Енергоатом». Він раніше працював заступником голови правління НАК «Нафтогаз України» та радником міністра ПЕК Юрія Бойко.

«Трускавецькурорт» почало вигравати державні тендери у 2010 році, після призначення Юрія Бойко міністром ПЕК. З того часу компанія продала державі путівки на 200,03 млн грн.