Улюблениця Вілкула отримала 3,5 мільйона на марафет біля монументу «Перемога»
26.06.2013   //  

Управління капітального будівництва Криворізького міськвиконкому Дніпропетровської області 14 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Крост» на реконструкцію скверу монумента «Перемога» за 3,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року тут мають демонтувати стелу і пам’ятник «Воїнам-інтернаціоналістам», викласти майданчик фігурною плиткою, сходи – гранітом, засіяти газони, розбити квітник, поставити лавки й урни, влаштувати освітлення, зібрати назад стелу і пам’ятник.

Засновниками ТОВ «Крост» є Ольга та Ігор Бабенко. Останній також є бізнес-партнером по ТОВ «АМВ Інтертрейд» Євгена Якуненка, депутата Дзержинської районної райради від Партії Регіонів, раніше також замголови цієї ради. Монумент «Перемога» знаходиться у Дзержинському районі.

Окрім того Ольга Бабенко є співвласницею фірми зі схожою назвою – ТОВ «СК Крост» – разом зі Світланою Боровською. Остання також є бізнес-партнером по фірмі «Дор» Валентини Темник – дружини Геннадія Темника, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, котрого називають близьким другом колишнього губернатора Дніпропетровщини та нинішнього віце-прем’єра Олександра Вілкула, вихідця з групи Ріната Ахметова. Батько віце-прем’єра Юрій Вілкул є мером Кривого Рогу.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Аква», співзасновниками котрого є Артем та Анатолій Бабенко, а також Михайло Шапіро.

За даними «ВДЗ», фірми «Крост» і «СК Крост» почали вигравати тендери в 2011 р., після обрання Юрія Вілкула мером Кривого Рогу. За цей час перша фірма отримала замовлень на 42,59 млн грн., друга лише одне на 0,87 млн грн. У тому числі фірма «Крост» отримала з міського бюджету Кривого Рогу 3,76 млн грн. на будівництво павільйону «Квітковий годинник», який презентували у якості подарунку місту від компанії «Метінвест» Ахметова.

Також дочірнє підприємство фірми «СК Крост» – ТОВ «Криворіжметробуд» – наприкінці березня виграло тендер на другу чергу ліквідації наслідків підтоплення швидкісного трамвая за 35,64 млн грн.