- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Після телефонних матюків від Коломойського Кернес відібрав у «приватівців» 8 гектарів

Харківська міськрада через суд повернула 7,97 га на Московському проспекті, де ТОВ «Дерлінг» мало збудувати житловий комплекс. Про це свідчить постанова [1] Вищого господарського суду України від 13 червня.

Суд розірвав договір оренди ділянки, що розташована між просп. Фрунзе та вул. 12 Квітня, і зобов’язав ТОВ «Дерлінг» повернути її міській раді.

Своє рішення суд мотивував тим, що на ділянці, на якій до 31 грудня 2012 року мав бути збудований житловий комплекс, будівництво не тільки не закінчено, але й не розпочато. Фірма навіть не отримала дозвільної і архітектурно-планувальної документації. Нині дана ділянка знаходиться у занедбаному стані. Усі ці факти підтверджено актами перевірок за 2012 рік спеціаліста управління земельних відносин міськради та Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області.

ТОВ «Дерлінг» проти позову повністю заперечувало. Воно вказало, що справно платило орендну плату, а у 2005 році замовило, зокрема, ескізний проект території житлового комплексу.

Крім того, у 2007 році ТОВ «Дерлінг» разом із ще чотирма фірмами (ТОВ «Дортекс», ТОВ «Флорекс-Індатстриз», ТОВ «Юлайт», ТОВ «Юнікс») домовилися спільно побудувати кілька житлових комплексів. Генпідрядником стало ЗАТ «Аеробуд». Фірма пояснила, що за цим договором забудова її ділянки передбачалася в другу чергу, тому дозвіл на будівництво вона ще не отримувала. Однак на подальшу реалізацію проекту вплинула світова криза.

Суд не прийняв цих доводів, оскільки фірма не довела факт збігу тяжких для неї обставин і їх зв’язок із наміром почати будівництво.

Разом з тим, нещодавно інший суд визнав світову кризу непереборною силою [2], яка завадила фірмі відомого «регіонала» Ігоря Лисова забудувати 4 га по вул. Трутенка у Києві.

За договором, який Харківська міська рада і ТОВ «Дерлінг» уклали 28.09.2005, фірма отримала в оренду ділянку площею 7,97 га для будівництва житлового комплексу № 3 з об’єктам соціальної та інженерної інфраструктури строком до 31.12.2012 та подальшої експлуатації цього об’єкту до 20.09.2055.

Власником ТОВ «Дерлінг» є «Шіллінгстон Груп Інк.» з острова Сент-Вінсент і Гренадини. Директором фірми є Олена Панфілова.

Фірма «Дерлінг» є одним із власників ПАТ «Ерлан» (соки «Біола»). Крім того, «Дерлінг» володіє 21% акцій ЗАТ «Українська нафтогазова страхова компанія» разом із «Укрнафтою» (57%), ТОВ «Сонго» (21%) та Укргазбанком.

«Укрнафта» та «Ерлан» контролюються групою «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Нагадаємо, раніше в Інтернеті було оприлюднено запис телефонної розмови [3] Геннадія Кернеса і Ігоря Коломойського, у ході якої мільярдер наказує Кернеру закрити у Харкові бізнес двох дніпропетровських підприємців. При цьому з боку мільярдера на адресу чиновника звучать образи:

КОЛОМОЙСКИЙ: Вот эта фраза, что ………. Вам, нужно перевести на русский язык! И при всем моем уважении к Вам, Вы меня так Зае…али, что я Вас хочу послать на х..й! Правильно я перевел??

КЕРНЕС: Нет, Игорь Валериевич, я никогда Вам не имел права так думать, потому что что сделали Вы для меня, для это вообще!.. И в любой ситуации я к Вам отношусь с уважением…   Алло…