Мер Бучі застосував давню схему: землю родичам через підставних осіб
25.06.2013   //  

Фірма дружини мера Бучі Анатолія Федорука, отримує привабливі шматки у Бучі через ланцюг родичів і близьких. Про це йдеться у сюжеті Любомира Ференца на ТВі.

У липні 2011 року депутати міськради Бучі виділили кільком особам земельні ділянки площею по 10 соток для будівництва житлового будинку та по 37 соток – для ведення особистого селянського господарства.

Держакти на право власності на ці ділянки мер Бучі Анатолій Федорук підписав у грудні того ж року. Однак у листопаді, ще до отримання вказаних документів, усі власники ділянок нотаріально делегували право власності на них Яцюку Олегу Івановичу. За даними джерел ТВі, він є двоюрідним братом Анатолія Федорука.

Яцюк, у свою чергу, передоручив ділянки ТОВ «Будрегіонінвест» в особі директора Карплюка Володимира Андрійовича, надавши їм право у будь-який спосіб розпоряджатися землею. Сам Карплюк, який є кумом мера Бучі та його колишнім заступником із економічних питань, розповів, що «жодної ділянки він не отримував, все купував відповідно до ринкових цін».

Засновниками компанії «Будрегіонінвест», у власності якої перебувають ділянки, є дружина Володимира Карплюка, а також дружина самого міського голови – Людмила Федорук.

Варто додати, що журналісти розшукали одного з власників ділянок, якому в 2011-му міська рада виділила землю. Ця жінка розповіла, що просто підписала документи в нотаріуса, і жодних грошей за участь у схемі не отримувала.

ТОВ «Будрегіонінвест» реалізує будівництво семи житлових комплексів у Бучі.