Григоришин купив обленерго і обклав його своїми постачальниками на 107 мільйонів
24.06.2013   //  

Після придбання 50% акцій ПАТ «Вінницяобленерго» групою «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина у лютому 2012 року, основними постачальниками товарів для енергокомпанії стали фірми з групи Григоришина. Вони отримали підряди щонайменше на 107,49 млн грн. Відповідні дані опубліковані у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Проматом» отримало підряди «Вінницяобленерго» на постачання автомобілів, канцелярського паперу, електроустаткування, взуття та інших товарів щонайменше на 35,46 млн грн. У 2012 році засновником фірми була швейцарська компанія «Energy Standard Group S.A.», згодом її замінив кіпрський офшор «Рафтена трейдінг лімітед».

ТОВ «Енерджі Сервіс», зареєстроване на кіпрський офшор «Венмайрон холдінг лімітед», отримало підряди на 32,19 млн грн.

Ці дві компанії стали основними постачальниками «Вінницяобленерго» не тільки по підрядам, які розігрували на тендерах, але й по тим замовленням, які обленерго роздавало без використання тендерних процедур через те, що їх вартість не перевищувалм порогових сум, визначених у законі про держзакупівлі.

Також значні підряди «Вінницяобленерго» отримали інші компанії з групи Григоришина.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» поставило обленерго трансформатори на 39,36 млн грн. ТОВ «Енергетичний стандарт (Україна)» отримало 0,48 млн грн. за послуги комерційного управління.