Суд вирішив, що 29 га приморської землі – забагато для «поліпшення житлових умов» трьох людей
20.06.2013   //  

Господарський суд АРК визнав недійсним рішення Новоозернівської селищної ради, яким обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний «Андріївський» отримав 29 га на березі озера Донузлав, неподалік від Євпаторії. Про це свідчить рішення суду від 28 травня.

Своє рішення суд мотивував тим, що кооператив планував побудувати на виділеній йому у квітні 2010 року ділянці 271 садибний будинок, середній розмір якого складає 200 кв м. При цьому членами кооперативу фактично є лише три особи – кияни Олександр та Валентина Сокор та тодішній депутат Ноозерівської селищної ради Михайло Туменко.

Суд наголосив, що лише Туменко постійно мешкає в Новоозерному, і жоден із засновників не потребує поліпшення житлових умов, що є порушенням законодавства. Як зазначив суд, вказані особи ухвалили і ширший список членів кооперативу, однак він не був затверджений виконкомом селищної ради.

Крім того, «Андріївський» не створювався як житлово-будівельний кооператив, відтак не мав достатньо правових підстав для отримання земельної ділянки.

Нагадаємо, дана справа вже розглядалася судами. У липні 2012 року господарський суд АРК вже визнавав рішення Новоозернівської селищної ради про виділення 29 га кооперативу «Андріївський» недійсним. Однак Севастопольський апеляційний суд у грудні це рішення скасував. А Вищий господарський суд у березні цього року відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.