«Дельта-лоцман» по-свійськи віддало 38 мільйонів фірмі колишнього бухгалтера держпідприємства
19.06.2013   //  

ДП «Дельта-лоцман» 12 червня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Транзас Україна» на постачання товарів на загальну суму 38,42 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Програмне забезпечення, включаючи необхідне технологічне обладнання для комплексу забезпечення регулювання руху суден ПРРС «Маріуполь», коштує 14,44 млн грн. Радіолокаційна апаратура для цього ж комплексу коштуватиме ще 12,10 млн грн.

Ще 10,19 млн грн. витратять на радіолокаційну апаратуру для ЦРРС «Руська коса» та ПРРС «Очаків» (Миколаївська обл.).

Додаткове спеціалізоване ліцензійне програмне забезпечення для існуючого апаратно-програмного комплексу Navi-Trainer Professional 5000 ver. 5.0. коштує 1,68 млн грн.

ТОВ «Транзас Україна» зареєстровано на одеситку Марина Белентьєва, раніше до складу засновників входив Андрій Бєлєнтьєв, гендиректор російського ЗАТ «Транзас».

Директором «Транзас Україна» є Павло Устенко, який за даними джерела «Наших Грошей» раніше працював бухгалтером держпідприємства «Дельта-Лоцман». На посаді директора «Транзас Україна» Устенко в 2010 році змінив Ігоря Горобця, якого було призначено першим заступником голови Державної адміністрації морського і річкового транспорту, в віданні якого знаходиться «Дельта-Лоцман».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році «Транзас Україна» виграло тендери на 202,81 млн грн. З них 193,62 млн грн. припало на період з 2010 року.

На останніх тендерах єдиним конкурентом «Транзасу» було ТОВ «А-Технології» Анатолія Холостенка.

Холостенко і директор «Транзасу» Устенко раніше разом входили до правління ВАТ «Миколаївський комбiнат хлiбопродуктiв».