«Регіонал» отримав 12 мільйонів на Парк космічних та бойових ракет поряд з облрадою
18.06.2013   //  

КУ «Адміністративне управління Дніпропетровської облради» 10 червня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Альк» на будівництво виставкового комплексу «Парк ракет» за 11,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Парк будуватимуть у центрі Дніпропетровська по проспекту Кірова, 2 – неподалік від обласної ради. Виставковий комплекс спроектовано як багаторівневу одноповерхову будівлю з атріумом та демонстраційною залою, котру обладнають системою «інформаційно-емоційного впливу»  – мультимедійними екранами, звуковою та освітлювальною апаратурою для демонстрації історії виготовлення, запуску та польоту ракет. Окрім того на майданчику перед будівлею з боку проспекту Пушкіна встановлять макети бойових ракет у натуральну величину.

Будівництво виставкового комплексу фінансують з місцевих бюджетів, завершити усі роботи мають до кінця жовтня цього року.

Парк ракет планують відкрити восени цього року. Тут виставлять космічну та бойову техніку часів «холодної війни», котру свого часу виготовляли на місцевих засекречених заводах. Силами заводу «Південмаш» і конструкторському бюро «Південне», які розробляють і виготовляють космічну техніку, у Дніпропетровську зібрана одна з найбільших у Європі колекцій космічних конструкцій.

Фірму «Альк»  заснували у грудні 2010 р. Тетяна Коротенько та Євгеній Косой, депутат Дніпропетровської міської ради попереднього скликання (Партія регіонів). Згідно з даними «ВДЗ», поки що ця компанія жодного іншого тендеру не вигравала.

Єдиним допущеним до участі у тендері конкурентом фірми було ПП «БМК «Будсервіс-2000» Володимира Полтавця зі статутним фондом 500 грн. Минулого року ця фірма виграла тендер на реконструкцію Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні за 71,71 млн грн.