Плачкови продовжили пиляти будівельні бюджети ахметівського «Київенерго»
18.06.2013   //  

ПАТ «Київенерго» 7 червня за результатами тендеру уклало угоди будівельно-монтажні роботи загальною вартістю 4,64 млн грн.  Про це повідомляється у «Віснику держаних закупівель».

З цієї суми 1,94 млн грн. отримає ДП «Енергоремонт» ПАТ «Київенергоремонт». Фірмі замовили реконструкцію ТМ-2 ДТЕЦ на ділянці вул. Будівельників, пров. Будівельників та на вул. Попудренка. У вартість входить поставка обладнання.

«Енергоремонт» є дочірньою фірмою ПАТ «Київенергоремонт», яка на 57% належить ТОВ «Ресет». Співвласником цієї компанії у свою чергу з часткою в 75% є Іван Плачков, голова наглядової ради ПАТ «Київенерго».

Одесит Іван Плачков почав працювати в компанії понад 20 років тому, з середини 90-х займає у ній керівні посади, у 1995-99 вперше стає головою правління «Київенерго». У 1999 очолив Міністерство енергетики, потім – знову «Київенерго» у 2000-2005 р. р.; у 2005-2006 міністр палива та енергетики України; багаторазовий депутат Київської міськради, з 2008 – у фракції Кличка. У січні 2012 р. знову очолив наглядову раду «Київенерго», після чого склав повноваження у Київраді. За даними «ВДЗ», за останні п’ять років ДП «Енергоремонт» виграло тендерів на 146,60 млн грн., з них 64,05 – за останній рік, після того, як Плачков знову очолив «Київенерго».

Решту 2,70 млн грн. отримає ТОВ «Енергоком» – на реконструкцію теплового пункту на вул. Жолудєва, 3-А  з поставкою обладнання. В 2005-2011 р.р. до складу власників «Енергокому» компанії входив Семен Іванович Плачков. У документації конкурсних торгів по цьому тендеру людина з таким ПІБ зазначена як посадова особа замовника, уповноважена здійснювати зв’язок з учасниками. При цьому зазначена також і посада – керівник департаменту капітального будівництва СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго». Напередодні призначення Івана Плачкова головою наглядової ради «Київенерго» Семен Плачков вийшов зі складу засновників фірми і зараз вона записана на Юрія Стеценка і Тетяну Степанову. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма «Енергоком» інших тендерів не вигравала.

Нагадаємо, у травні «Енергоремонт» отримало підряд «Київенерго» на ремонт і техобслуговування машин загального призначення вартістю 18,15 млн грн.