Любимчики губернатора отримали 10 мільйонів на заміну світильників в облцентрі
18.06.2013   //  

Департамент міського господарства Ужгородської міськради Закарпатської області 11 червня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Хемкостав-УА» на реконструкцію мережі вуличного освітлення в м.Ужгороді вартістю 9,57 млн грн.

Всього мають замінити 1 067 світильників на 29 вулицях Ужгорода, прокласти 18,6 км кабелів, підвісити 21,8 км проводів та затягнути майже 6 км кабелю у світильники (перелік вулиць з обсягами робіт тут).

Компанія «Хемкостав-Уа» почала вигравати державні тендери у 2010 році після призначення Олександра Ледиди (Партія регіонів) головою Закарпатської облдержадміністрації.

Після тендеру на будівництво протисухотної лікарні у Нижній Апші вартістю 21,17 млн грн., на якому заради перемоги «Хемкоставу» було з формальних обставин відхилено дешевшу заявку іншого учасника, керуючий справами виконавчого апарату Закарпатської облради Михайло Попович заявив, що цей тендер взагалі було проведено через фінансову зацікавленість виконавчої влади в області.

«Обласна влада, і в першу чергу губернатор та його перший заступник зробили все можливе, щоби тендер виграла потрібна компанія. До минулого року будівництвом займалася будівельна організація з Тячівщини. Вона зголосилася звести триповерхову будівлю за 13 мільйонів. Але їх вирішили замінити, адже будівельники відмовляли носити «відкати». Нині ж влада знайшла нову компанію, яка  хоче збудувати лікарню вже за 21 мільйон, і яка готові більш «тісніше» працювати з чиновниками», – зазначив Попович.

25% статутного капіталу фірми «Хемкостав-Уа» належить її директору Геннадію Чікалеву. Решта капіталу належить словацькій фірмі «Псй-Хемкостав» та трьом мешканцям Словаччини – Станіславу Янічу, Мілану Дунаю та Тібору Мічузі.