Облавтодор не помітив бітуму на 7 мільйонів, який поставила фірма Єремєєва
17.06.2013   //  

Суд стягнув із Запорізького облавтодору 2,11 млн грн. на користь ТОВ «Торговий Дім «Континіум – Галичина», із яких 1,90 млн грн. – борг за поставку товару, 131 тис грн. – 3% річних, 82 тис грн. – сума інфляційних витрат, а також 42 тис грн. судового збору. Про це свідчить рішення Господарського суду Запорізької області від 7 червня.

Як свідчать матеріали справи, у травні 2009 року облавтодор домовився із «Торговим домом «Континіум – Галичина» про поставку 4700 т бітуму.

Відповідно до наданих фірмою актів прийому-передачі, протягом 2009-2010 років фірма поставила товару на загальну суму 7,05 млн грн. При цьому облавтодор оплатив не повністю. Заборгованість становила 1,90 млн грн.

Облавтодор виступив проти позову. Він заперечив сам факт підписання актів прийому-передачі нафтопродуктів своєю уповноваженою особою, стверджуючи, що фірма не надала суду жодного доказу поставки товару.

Однак, суд ці заперечення до уваги не прийняв, оскільки існують банківські рахунки, надані фірмою, що засвідчують часткову оплату товару облавтодором. Суд також вказав, що акти прийому-передачі скріплені печатками підприємств. Крім того, у 2011 році сторони складали акт звірки взаєморозрахунків, відповідно до якого сальдо на користь фірми становить 1,90 млн грн.

Після цього облавтодор вирішив довести сплив позовної давності станом на квітень 2013 року. На це суд вказав, що облавтодор сам перервав перебіг позовної давності, провівши часткову оплату товару 30.12.2010. Новий строк позовної давності почався саме з тієї дати.

ТОВ «Торговий Дім «Континіум – Галичина» входить до паливно-промислової групи «Континіум» Ігоря Єремєєва. «Торговий дім «Континіум-Галичина» володіє мережею автозаправок WOG.