«Сімейна» фірма окрім Поштової взяла собі 1000 кв м біля Адміністрації президента
16.06.2013   //  

Фірма «Хенсфорд Імпекс ЛЛП» купила приміщення по вулиці Круглоуніверситетська, 10 у Києві. Про це пише Максим Опанасенко на сайті «Свідомо».

Фірмі дісталася одразу вся група приміщень за цієї адресою – літери А, Б, В, Г і Д – загальною площею понад 1 тис кв м.

Ці будівлі були продані на підставі рішення Київради, яким було затверджено перелік об’єктів, що перебувають у комунальній власності і підлягають приватизації шляхом викупу. 22 травня підпис під цим документом поставила секретар Київради Галина Герега.

З 1995 по листопад 2012 року приміщення на Круглоуніверситетській, 10 орендувало Представництво ЄС, яке переїхало на вул. Володимирську через збільшення кількості працівників.

Нагадаємо, у березні цього року київська влада дозволила ТОВ «Хенсфорд-Україна» –  будувати торговий центр на історичній Поштовій площі.

Ця фірма заснована на початку лютого цього року британською фірмою «Хенсфорд Імпекс ЛЛП», яка володіє також київської фірмою «Віас Груп», що зареєстрована в Броварах, на вул. Кірова, 90, кв. 16.

За цією адресою зареєстровані ще три компанії: ТОВ «СПС-Груп», ТОВ «Дом Лесника» і ТОВ «Енерго Сім», які пов’язані зі структурами з оточення президента Віктора Януковича.

Будинок на Круглоуніверситетській, 10 – пам’ятка архітектури у стилі неокласицизм. Цей особняк А. Савицького звів архітектор Андрій-Фердінанд Краус у 1892 році.