Сільрада переплатила фірмі самбіста майже півмільйона
14.06.2013   //  

Суд дозволив ТОВ «Виробнича компанія «ДорБудТехнологія» не повертати Петрівській селищній раді (Луганська обл.) безпідставно отримані від неї 482,52 тис грн. Про це свідчить постанова Донецького апеляційного господарського суду від 5 червня.

Ці кошти, із яких 474,68 тис грн. становить завищення витрат на зарплати робітникам та 7831 грн. – завищення вартості та обсягів виконаних робіт, фірма отримала під час виконання підряду на будівництво полігону твердих побутових відходів у смт. Петрівка Станично-Луганського району.

Договори про виконання цих робіт загальною вартістю 3,41 млн грн. сторони уклали у 2008-2010 роках. Джерелом фінансування були кошти місцевого та обласного фонду по охороні навколишнього природного середовища.

Завищення вартості робіт було встановлено під час ревізії Контрольно-ревізійного управління влітку 2011 року.

На відміну від суду першої інстанції, апеляційний суд акт перевірки КРУ як підставу для повернення грошей відхилив. Натомість він вказав, що неналежне виконання умов договору «може слугувати підставою для відповідальності (посадовців), а не підставою для повернення коштів».

Суд вказав, що селищна рада, яка на засідання суду не з’явилася, не надала копій перелічених платіжних доручень або банківські виписки. Самого акту ревізії КРУ у матеріалах справи також не було.

Суд зазначив, що явні недоліки повинні виявлятися безпосередньо при прийнятті результату робіт. А акти прийому виконаних робіт підписані позивачем та посвідчені його печаткою без зауважень. Таким чином підписавши та скріпивши своєю печаткою вказані документи селищна рада прийняла виконані роботи та погодилася з їх вартістю.

Крім того суд зазначив, що прокурор, який представляв інтереси селищної ради, «ухилився від відповіді на запитання судової колегії, чи доцільно призначити у даній справі судову експертизу», вказавши, що акт ревізії КРУ є достатнім доказом.

Власником ТОВ «Виробнича компанія «ДорБудТехнологія» є луганчанка Людмила Запсельська. Незмінним директором цієї фірми є екс-депутат Луганської міської ради кількох скликань Тігран Кочарян.

За однією адресою з ТОВ «ВК «ДорБудТехнологія» зареєстроване ТОВ «Дорбудтехнологія», у якому Кочарян є одним із засновників. Зазначимо, що Кочарян є віце-президентом Луганської міської федерації самбо і дзюдо.