ЄДАПС отримав 2,5 мільйони на марки для дисків з відео та комп’ютерних програм
13.06.2013   //  

Державна служба інтелектуальної власності України 31 травня уклала угоду з ТОВ «Спеціалізоване підприємство «Голографія» на виготовлення голографічних захисних елементів під умовною назвою «Контрольна марка 3» на 2,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Голографія» володіє патентом на голографічний захисний елемент з флуоресцентними мітками, який необхіден для виготовлення цих марок. «Контрольні марки 3» використовуються для маркування аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних.

Основним власником фірми «Голографія» є ТОВ «ЄДАПС». До складу «винахідників» голографічного елементу входить Юрій Сидоренко, голова Консультативної ради консорціуму ЄДАПС.

Сам Юрій Сидоренко та його фірма «ЮС-дизайн» у 2004-2013 роках стали «винахідниками» та власниками патентів закордонні паспорти українців, електронні паспорти співробітників Інтерполу, акцизні марки на тютюн і алкоголь, а також вироби, що не мають стосунку до виготовлення документів – вітроенергетича установка, спосіб очищення сонячних акумуляторів, кріплення велосипедного руля, несучий гвинт вертольота, газотурбонаддув двигуна внутрішного згоряння.