Фірма «регіонала» має сплатити столиці 2 мільйони за самовільну оренду будівлі на Хрещатику
06.06.2013   //  

Суд постановив стягнути з ТОВ «Будхол» 2,02 млн грн. заборгованості за фактичне користування нежилими приміщеннями на Хрещатику, 10А на користь комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 28 травня.

Загальна площа вказаних приміщень становить 453,40 кв м (перші два поверхи і підвал).

У січні 2006 року на підставі рішень Київради «Київжитлоспецексплуатація» та ТОВ «Будхол» уклали договір оренди цих споруд до січня 2009 року.

Як встановив суд, після закінчення терміну дії договору фірма не повернула приміщення столичному КП та продовжує користуватися ним без достатніх правових підстав, при цьому не сплачує орендну плату і має заборгованість за період з 01.07.2008 по 24.09.2010 у розмірі 2,02 млн грн.

Представники ТОВ «Будхол» заявили, що звільнили приміщення у січні 2009 року. Однак матеріалами справи це спростовується: відсутні акти приймання-передачі приміщення, як було обумовлено у договорі. Крім того, суд спростував твердження фірми про те, що новим орендарем будівлі став міський ломбард «Меленчук і Компанія». Останній орендує приміщення за адресою вул. Хрещатик, 10Б.

Разом з тим факт наявності боргу у фірми за користування приміщеннями протягом 2008-2010 років підтверджено документально.

Нинішнім власником ТОВ «Будхол» є кіпрська компанія «Вейфілд Лімітед». Попередніми власниками фірми були Руслан Лисов, будівельна компанія «Ліко-Холдінг» та топ-менеджери «Ліко-Холдінг» Микола Тур, Валентин Яблонський.

Руслан Лисов є сином колишнього народного депутата від Партії регіонів Ігоря Лисова, який у 2002-2006 роках був депутатом Київради. Нині Ігор Лисов є почесним президентом компанії «Ліко-Холдінг».