Утримання головних офісів податківців коштує понад 8 мільйонів на рік
04.06.2013   //  

Державна податкова служба України 24 травня уклало угоду з ДП «Сервісно-видавничий центр Державної податкової служби України» на експлуатаційне обслуговування офісів ДПС у 2013 році на 8,48 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено обслуговування офісів по Львівській площі, 6, 8, Киянівському провулку, 2-А, 6-10 загальною площею 34,4 тис квадратних метрів.

Сервісним підприємством обслуговується цілісна система енергоживлення комплексу будівель від розподільчої підстанції РП-253 (4 силові трансформатори потужністю 4 000 кВт) безпосередньо до споживачів через дві розподільчі установки (РУ) напругою 0,4 кВ, головні розподільчі щити (ГРЩ) та поверхові електричні збірки. Проводиться технічне обслуговування та здійснюється безпечна експлуатація швидкісних ліфтів (швидкість до 2,5 м/с), систем опалення, вентиляції, освітлення, сантехнічних вузлів і комунікацій. Також підприємство виконує роботи з прибирання приміщень, благоустрою території та надає інші комунальні послуги.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» через вимоги до секретності. «У комплексі адміністративних будинків за адресою: Львівська площа, 6-8 знаходяться установи, діяльність яких пов’язана з державною таємницею… Доступ до зазначених приміщень є режимним та суттєво обмеженим», – йдеться в обґрунтуванні.

В 2012 році утримання офісів ДПС коштувало 8,08 млн грн., у 2011-му – 10,10 млн грн.