«Яценюківцець» з «регіоналом» розпиляли чергові 32 мільйони на газифікацію
31.05.2013   //  

Грушківська сільрада Кам’янець-Подільського району Хмельницької області 23 травня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Будівельно-монтажне управління по газифікації» на будівництво підвідного газопроводу до 26 населених пунктів. Вартість угоди склала 31,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця вересня 2014 р. газопровід мають підвести у такі села Кам’янець-Подільського району: Дерев’яне, Гелетина, Привітне, Броварі, Вихватнівці, Нефедивці, Лучки, Подільське, Рункошів, Каштанівка, Крушанівка, Грушка, Стара Ушиця, Гораївка, Лисківці, Гута Чугорська, Чабанівка, Липи, Колодіївка, Ленівка, Патринці, Китайгород, Демшин, Субіч, Калачківці та Рогізна.

Згідно з останніми даними SMIDA, основним акціонером   «БМУ по газифікації» фірми є ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Поділля» екс-голови Хмельницької облради Анатолія Овчарука та Олександра Зайця, депутата Кам’янець-Подільської міської ради від «Фронту змін». За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 154,84 млн грн.

Після попередньої кваліфікації, в якій взяли участь п’ять фірм, єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом лишилося ПП «ВТ Кіровоград – Трансгазбуд». З 2005 р. власницею фірми є Галина Черняк, однак заснував її в 2003р. Василь Вінницький, депутат Кіровоградської облради від Партії регіонів, голова постійної комісії з питань реформування ЖКГ, архітектури, будівництва й містобудування. У попередньому скликанні він був депутатом Блоку Юлії Тимошенко. Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Кіровоград-Трансгазбуд» виграв тендерів на  64,53 млн грн., практично усі в Кіровоградській області.

Це вже не вперше, коли хмельницьке «БМУ по газифікації» і «Кіровоград – Трансгазбуд» виявляються єдиними допущеними до участі конкурентами на тендері. Тиждень тому в такому ж складі відбувся тендер у Кіровоградській області на будівництво газопроводу  в Петрівському районі за 10,97 млн грн. Тендер тоді виграв «Кіровоград – Трансгазбуд».