«Рідна» фірма заступника Кернеса отримає від комунальників 2 мільйони за спортмайданчики
31.05.2013   //  

гімнастичнийКП «Харківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» 23 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «СафаріСтройСервіс» на придбання спортивних майданчиків на загальну суму 2,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загалом замовлено 40 комплектів гімнастичних майданчиків і 9 комплектів атлетичних.

Гімнастичний комплекс (на малюнку) складатиметься з двох шведських стінок, рукоходу, чотирьох звичайних турніків та одного хвильового, двох снарядів для підйому ніг та комплексу брусів з різною відстанню між поперечинами.

Атлетичний майданчик складатиметься з 10 тренажерів: для жиму сидячи від грудей, ногами, верхня тяга, для сідничних, привідних та відвідних м’язів стегна, для м’язів черевного пресу, тренажер орбітрек, твістер, брусся, турнік і тренажер гребний.

Де ставитимуть майданчики – у тендерній документації не повідомляється. Ціни на окремі комплекти у «ВДЗ» також не опубліковані.

Фірму «СафаріСтройСервіс» заснувала у 2004 р. родина Попових – Інна Попова і Олександр Попов, нинішній заступник міського голови Харкова. На початку 2012 р. фірму перереєстрували на Віталія Курдюмова, який є бізнес-патрнером Попова по двох інших фірмах – ТОВ «Концерн «Сафарі» і ТОВ «Бізнес-Сервіс». Згідно з даними «ВДЗ», жодного іншого тендеру за останні п’ять років компанія не вигравала.

Єдиним конкурентом фірми було ТОВ «Українська компанія «Модус» Олександра Висоцького. Різниця між пропозиціями двох конкурентів склала 10 грн. 80 коп., або 0,0005%.