Міськрада забрала у «регіонала» недобудоване пожежне депо
31.05.2013   //  

Суд повернув Дніпропетровській міській раді два недобудовані об’єкти загальною площею 2913,6 кв м у мікрорайоні «Лівобережна-3», що перебували у власності ТОВ «Пластар». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 21 травня.

Ці незавершені будівлі пожежного депо на 6 автомобілів та гаража на 12 машин суд розташовані по вул. Березинська, 70А.

Прокурор Жовтневого району Дніпропетровська довів в суді, що ця нерухомість є комунальною власністю. При цьому жодних рішень щодо її продажу міськрада не ухвалювала.

Пожежне депо у мікрорайоні «Лівобережний-3» було вирішено збудувати ще у середині 1980-х років. Будівництво, яке велося протягом 1992-1993 років за рахунок коштів міського бюджету, з 1994 року призупинилося через відсутність фінансування. Врешті, дана нерухомість залишилася об’єктом незавершеного будівництва (77%). Проте це не заважало її активному використанню.

Як свідчать матеріали суду, у 2006 році Господарський суд Дніпропетровської області визнав дійсним договір купівлі-продажу цих будівель, укладений у 1997 році між ПП «Саней» і ФОП Сипченко С.В., та визнав право власності на них за останнім.

Дніпропетровська міськрада дізналася про всі ці маніпуляції із комунальним майном саме після цього рішення. У 2008 році ВГСУ задовольнив її касаційну скаргу: рішення суду першої інстанції було скасоване.

Між тим Сипченко зареєстрував за собою право власності у БТІ. Хоча у міськради відсутні правовстановлюючі документи на дану нерухомість, оскільки вона є об’єктом незавершеного будівництва і не була введена в експлуатацію. А у 2006 році продав будівлі Лощаковій Олександрі Володимирівні, яка у 2007-му перепродала їх ТОВ «Пластар».

За даними міськради станом на 01.01.2012, балансова вартість даного об’єкту становила 1,16 млн грн. Між тим на сайтах продажу нерухомості можна знайти оголошення за 2012 рік, де він продавався за $2,70 млн.

ТОВ «Пластар» контролюють ТОВ «Інвест» і ТОВ «СП «Геолсервіс». Власниками цих фірм є депутат Дніпропетровської міської ради від Партії регіонів Дмитро Левчинський і Володимир Панченко. Крім того, одним із власників «Геолсервісу» є кіпрська компанія «Еліссдон Констракшн Лімітед».

berprodazh