Звягільський, який пропонує не красти, і «регіонал» розіграли 63 мільйони на Будинок культури
30.05.2013   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 28 травня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Шахта імені О.Ф. Засядька» на реконструкцію будівлі Будинку культури ім. М. Горького за 63,12 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Проектом реконструкції передбачено прибудова  двох  блоків з боку дворового фасаду, прибудова  з  боку  головного фасаду, надбудова одного  поверху, розширення  глядацької  зали  із  розбиранням  несучої  стіни  та переносом  опорних  конструкцій ,   улаштування  балкону для глядачів,  заміни дерев’яних  конструкцій на залізобетонні,  улаштування  внутрішніх  мереж  інженерного  забезпечення  будівлі, опорядження тощо.

Роботи триватимуть до кінця квітня 2015 р., фінансують реконструкцію з місцевих бюджетів.

ПАТ «Шахта імені О.Ф. Засядька» контролює народний депутат від Партії регіонів Юхим Звягільський. Компанія почала регулярно вигравати будівельні підряди влітку 2012 р. і за цей час, разом зі своїм відокремленим підрозділом «Дорожнє будівельне управління», отримала підрядів на  171,59 млн грн.

Єдиним допущеним до участі в конкурсі конкурентом з різницею в 5% було ТОВ «Мегаполіс». Власником і керівником цієї фірми зі статутним капіталом 7 400 грн є Дмитро Бондаренко, відомий як депутат Пролетарської районної в місті Донецьку ради. За останні п’ять років фірма отримала підрядів на 21,48 млн грн. Це вже не вперше, коли «Шахта» і «Мегаполіс» розігрують тендер: у січні цього року в такому ж складі пройшов тендер на другу чергу будівництва житлового будинку вартістю 50,00 млн грн.

Окрім цих двох компаній у тендері намагалося також взяти участь ТОВ «Топ-Енерго». Фірма пропонувала виконати роботи за 58,71 млн грн., тобто на 7% дешевше. Однак пропозицію відхилили через відсутність однієї довідки – копії платіжного доручення щодо забезпечення пропозиції конкурсних торгів. Наразі фірма «Топ-Енерго» належить Євгенові Кіму, однак до липня 2010р. її власником був чинний депутат Донецької міської ради Ігор Свиридов. Загалом ця компанія регулярно виграє тендери у Донецьку з кінця 2010 р. і за цей час отримала підрядів на 36,10 млн грн.

Нагадаємо, днями Єфім Звягільський на засіданні Донецької організації Партії регіонів заявив, що для покращення ситуації в країні «воровать надо меньше, и всем будет хорошо… И не надо законов!».