«Рідна» фірма Прасолова продала «Енергоатому» обладнання на 53 мільйони
30.05.2013   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» з 29 квітня по 8 травня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання обладнання на 66,71 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільші підряди на суму 53,08 млн грн. отримало ТОВ «Інвестиційна група «Перше Джерело». Компанія отримає 23,75 млн грн. за систему неперервного контролю для Южно-Української АЕС, решту грошей – за запчастини до насосів виробництва «СМНВО ім. М.В. Фрунзе» на Запорізькій та Юно-Українській АЕС.

Фірму «Перше джерело» у 2006 році заснували Ігор Прасолов та його дружина Наталія. Прасолов на той момент склав повноваження гендиректора компанії СКМ Ріната Ахметова та обрався до парламенту від Партії регіонів. Нині він є міністром економічного розвитку та торгівлі.

Прасолов вийшов зі складу засновників «Першого джерела» у 2009 році, його дружина – у 2010. Їхні частки були перереєстровані на Ірину Коновалову та Ангеліну Удовиченко, які багато років працювали в цій фірмі.

Фірма «Перше джерело» є одним із засновників ТОВ «Столичний стиль», де її партнером виступав у тому числі Олександр Янукович та компанія президентського сина «Кепітал білдінг корпорейшн».