Партнеру Близнюка-молодшого дісталося 6 мільйонів на очисні споруди. Пов’язаних фірм не помітили
30.05.2013   //  

Управління капітального будівництва Краматорського міськвиконкому Донецької області 21 травня за результатами тендеру уклало низку угод на реконструкцію очисних споруд в м.Миколаївка. Загальна вартість угоди склала 9,34 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкцію розділили на три пускові комплекси, підряди на котрі отримали три різні фірми.

Споруди механічної очистки стічних вод і вторинні відстійники за 3,32 млн грн. реконструюватиме ПрАТ «Промстроймонтаж». Згідно з останніми даними SMIDA, власником 50% акцій фірми є Костянтин Машненков, котрий від моменту створення і до 2009 р. входив до складу власників ПАТ «Коммунтранс». В 2003-2006 разом з Машненковим співвласником цієї фірми був Олексій Близнюк, син екс-міністра ЖКГ і колишнього губернатора Донеччини Анатолія Близнюка. Зараз акціонерами фірми є донеччани Михайло Буров, Людмила Зубкова та Андрій Тухта.

Ще 3,03 млн грн. отримає ПрАТ «Вестастрой» на споруди доочищення та знезараження стічних вод і ділянку зневоднення мулу. Відповідно до останніх даних SMIDA, власником 60% акцій фірми також є вищезгаданий Машненков.

Таким чином одна й та ж особа є власником понад 25% в обох фірмах. Згідно з чинним законодавством, такі фірми є пов’язаними особами і не мають права разом брати участь у тендері. Разом з тим, конкурсі по цьому лоту брали участь обидві фірми Машненкова і жодна з пропозицій не була відхилена.

За останні п’ять років фірма «Промстроймонтаж» отримала підрядів на 17,65 млн грн., «Вестастрой» – на 10,93 млн грн.

Решта 2,98 млн грн. отримає ТОВ «Волна Плюс» Ігоря Зорі та Оксани Зорі, фірма займатиметься на спорудами біологічної очистки стічних вод й аеротенками.

Усі роботи мають завершити до кінця червня 2014 р.