Бетонний бізнес опозиціонерів Сенченка-Денисової може перейти кримському спікеру від Партії регіонів
30.05.2013   //  

Господарський суд Криму в середині травня постановив стягнути з ПАТ «Кримзалізобетон» $20,5 млн, які він заборгував державному Укрексімбанку. Це рішення може коштувати підприємству, співвласниками якого є народні депутати від «Батьківщини» Андрій Сенченко і Людмила Денисова, втрати всього його майнового комплексу. Про це пише Ольга Прокопишина у «Діловій столиці».

Незважаючи на непогані фінансові результати (у 2012 році при виторгу у 59 млн грн. чистий прибуток «Кримзалізобетону» досяг 22,7 млн грн.), самостійно погасити свої борги підприємство не спроможне.

На початок цього року загальна сума його заборгованості перед Укрексімбанком і «Сбербанком Росії» складала майже 200 млн грн. Є сумніви, що власники спроможні акумулювати навіть половину цих коштів.

Тому їм варто готуватися до втрати свого бетонного підприємства, майновий комплекс якого перебуває у заставі в Укрексімбанку. Швидше за все, він буде виставлений на продаж. Одним із вірогідних претендентів на підприємство вважається будівельна група «Консоль», засновником якої є нинішній голова Верховної Ради АРК Володимир Константинов (Партія регіонів).

На сьогоднішній день ПАТ «Кримзалізобетон» знаходиться під спільним контролем кримських опозиціонерів – депутатів Верховної Ради України Андрія Сенченка та Людмили Денисової, а також сім’ї екс-нардепа Сергія Веліжанського. Партнери на трьох контролюють близько 57% акцій «Кримзалізобетону» (по 19% кожен).

В цілому їхній бетонний бізнес нараховує сім бетонних вузлів продуктивністю до 500 тис кубометрів на рік.

ПАТ «Кримзалізобетон» є правонаступником однойменного промислового об’єднання, яке в радянські часи постачало будматеріалами більшості будівництв півострова.

Як відомо, Сенченко та Денисова також контролюють один з найбільших кримських телеканалів «Чорноморка», у якого одразу після президентських виборів 2010 року почалися проблеми. Зокрема, Національна рада з телерадіомовлення відібрала у телекомпанії деякі частоти.