В ремонт станції переливання крові закатають 14 мільйонів
27.05.2013   //  

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації 16 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Єлисаветградавтодор» на реконструкція головного корпусу Станції переливання крові по вул.Преображенській, 88. Вартість угоди склала 14,02 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінці року коштом держбюджету на станції повинні перекласти теплові мережі, трубопроводи холодного і гарячого водопостачання, тощо. Деталі ремонту в тендерній документації не зазначені.

Засновником фірми «Єлисаветградавтодор» є Інна Гончаренко. Фірму створено у 2012 р., статутний фонд складає 1,1 тис грн. Інна Гончаренко була бізнес-партнером Едуарда Іванова, депутата Кіровоградської міськради від Партії регіонів. Разом вони заснували ПП «Нікутам» і ПП «Промбезпека-1», наразі обидві фірми ліквідовані.

Згідно з даними «ВДЗ», жодного іншого тендеру, окрім цього підряду на станцію переливання крові, фірма не вигравала.

Єдиним допущеним до участі у тендері конкурентом було «ВТ Кіровоград-Трансгазбуд». З 2005 р. власницею фірми є Галина Черняк. Заснував фірму у 2003р. Василь Вінницький, депутат Кіровоградської облради від Партії регіонів, голова постійної комісії з питань реформування ЖКГ, архітектури, будівництва й містобудування. У попередньому скликанні він був депутатом Блоку Юлії Тимошенко. За останні п’ять років «Кіровоград-Трансгазбуд» виграв тендерів на  64,53 млн грн.

Окрім цих двох компаній на тендер також прийшло ПП «Камелот-3000». Засновником і директором фірми є Олександр Кокош, котрий входить до складу засновників Кіровоградської обласної громадської організації «Громадський контроль Кіровоградщини». Окрім Кокоша співзасновником цієї ГО є той самий вищезгаданий Едуард Іванов. Пропозицію фірми відхилили як таку, що не відповідає умовам конкурсної документації: компанія не надала додатково до роздрукованого кошторису його електронний варіант. За останні п’ять років «Камелот» отримав підрядів на 5,89 млн грн.