Буковинці без конкурсу і пояснень віддали 21 мільйон на міст через Дністер екс-главі Донецького облавтодору
27.05.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області 20 квітня уклала угоду з ТОВ «Впроваджувальне підприємство Мост-1» на поточний середній ремонт моста через річку Дністер за 20,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Мова йде про міст 303-му кілометрі автомобільної дороги Н-03 Житомир – Чернівці між селами Атаки і Жванець у Хотинському районі.

Технічного завдання серед тендерної документації на «ВДЗ» немає, однак раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що в ході ремонту повинні частинами зрізати плити моста, встановити нову арматуру та забетонувати, також мають замінити огородження і підсилити опори.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», посилаючись на нагальну необхідність. Цієї весни у плитах прогонових будов мосту утворилися локальні руйнування. Проломи ліквідували, однак міст усе ще функціонує в обмеженому режимі – тільки для транспорту масою до 6 т та габаритом по висоті до 3 м і ширині до 2,5 м, що обмежує і пасажирські, і вантажні перевезення.

Разом з тим, чому для виконання робіт було обрано саме «Мост-1», в обґрунтуванні не зазначено.

Засновником і незмінним директором фірми «Мост-1» є Василь Тодирика, який до 2004 р. очолював ДП «Донецький облавтодор». За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 110,89 млн грн., з них 82,02 млн грн. – за останні півтора роки.