Суд повернув Києву 2 гектари біля ботсаду, які роздавав ще Омельченко
24.05.2013   //  

Суд визнав недійсним договір оренди і зобов’язав ТОВ «Український фонд розвитку регіонів» і ТОВ «Інноваційна будівельна компанія» повернути Київській міській раді дві земельні ділянки загальною площею 2,33 га неподалік від Ботсаду ім. М.Гришка. Про це свідчать постанови Вищого господарського суду України від 22 квітня і 15 травня.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,64 га, що знаходиться між будинками №2-а на вул. Вільшанській та №16 на вул. проф. Підвисоцького у Печерському районі Києва вартістю 2,43 млн грн., а також ділянку площею 1,69 га вул. Вільшанській, 2-6 вартістю 28,72 млн грн. відповідно.

Суд мотивував своє рішення тим, що Київрада і вказані фірми у січні та грудні 2006 року уклали договори оренди цих ділянок строком на 15 і 10 років на підставі рішень Київради, які були прийняті з численними порушеннями, а тому ці договори є недійсними.

Зокрема, Київрада затвердила проекти землеустрою, які не були погоджені природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, а також органом охорони культурної спадщин та органом архітектури та містобудування.

Вказані ділянки фірми отримали для будівництва житлового, офісно-торговельного та спортивно-оздоровчого комплексу з вбудованою інфраструктурою та підземним паркінгом.

Власниками ТОВ «Український фонд розвитку регіонів» є Автанділ Хачідзе, ТОВ «Компанія з управління активами «Капітал Інвест» і ТОВ «Інноваційна будівельна компанія», співвласником яких є Хачідзе, а також кіпрська компанія «Компроформ Ентерпрайзес Лімітед».

Власниками ТОВ «Інноваційна будівельна компанія» є той же «Капітал Інвест», Автанділ Хачідзе, ТОВ «Український фонд розвитку регіонів» і «Компроформ Ентерпрайзес Лімітед».

Хачідзе також є співласником фірми ТОВ «Скоробей». Одним із власників цієї фірми є також В’ячеслав Піонтковський, якого пов’язують із захопленням стоянкового пункту для суден, що знаходиться біля мосту Патона, на Видубицькому озері. Зауважимо, що однією із засновниць цієї фірми була «регіоналка» Ірина Бережна.

Головою Київради з травня 1999 року по квітень 2006 року був Олександр Омельченко. З квітня 2006-го по липень 2012-го Київраду очолював Леонід Черновецький.

06-1