На клубі в Сокільниках між фірмами родини Карвацького-Селезньової розпиляли 11 мільйонів
24.05.2013   //  

Сокільницька сільрада Пустомитівського району Львівської області 14 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Укрсвіт-2008» на будівництво клубу Центр мистецтв та дозвілля «Просвіта» за 10,63 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Приміщення збираються розібрати й побудувати наново. Вікна й двері у новому приміщенні мають поставити металопластикові, підлогу вкласти плиткою, паркетом та лінолеумом, також повинні облаштувати територію, засіяти газони. У вартість замовлення входить також придбання меблів для клубу – крісла для глядацького залу, шафи, гримерні столи, шахові й тенісні столи, меблі для бібліотеки, сантехніка.

Коли буде готове приміщення – невідомо, оскільки строки зазначені як 2013 «або до повного виконання робіт».

Співзасновниками фірми «Укрсвіт-2008» є Селезньова Тетяна Геннадіївна (24%) і Карвацький Олег Андрійович (76%).  Селезньова відома як віце-президент єдиного допущеного до участі конкурента на цьому конкурсі – корпорації будівельних підприємств «Карпатибуд». Основним власником корпорації та її незмінним директором є чоловік Селезньової  – Карвацький Юрій Михайлович. Через три фірми (ПАТ «Прикарпатбуд», ТОВ «Карпатбудстиль» і ПП «Зодчий 2010») він володіє 72,76% «Карпатибуд», сама Селезньова там також має частку в 12,97%. Така ж частка в корпорації належить дочці Карвацького і Селезньової – Козловській (раніше Карвацькій) Тетяні Юріївні. Відомо, що у Юрія Карвацького є онук. Ним ймовірно є вищезгаданий Олег Карвацький, оскільки він зареєстрований з Козловською за однією адресою.

Окрім того обидві фірми-учасники тендеру, «Укрсвіт» і «Карпатбуд» зареєстровані за однією адресою: 79044, м. Львів, вул. Кн. Ольги, 5В.

Згідно з даними «ВДЗ», Сокільницький клуб – це єдиний тендер, який поки вигравав «Укрсвіт». Сама корпорація «Карпатибуд» за цей же період не отримала жодного підряду, з її засновниць тендери вигравало лише ПАТ «Прикарпатбуд», загалом на 24,92 млн грн.

У тендері намагалася взяти участь ще одна компанія – ТзОВ «Альтіс-Спецбуд», однак її пропозицію відхилили за неналежно оформлені документи.

Як повідомляють «Наші Гроші.Львів», це вже третя спроба Сокільницької сільради збудувати клуб. Аналогічні тендери проводили і в попередні роки. Зокрема, у 2011 та 2012 році конкурс вигравало ТОВ «Вояр». Щоправда, у 2011 році будівництво клубу коштувало б понад 8 млн грн., а у 2012 — понад 12 млн грн. Власником «Вояру» зі статутним капіталом 7,4 тис. грн є Володимир Керницький, сільський голова Пасік-Зубрицьких, що знаходиться поряд з Сокільниками. У «Віснику держзакупівель» відсутня інформація, чому клуб так і не збудувала дана компанія.