Сільрада аби злити зайвий мільйон за карту села викинула з тендеру державний Центр земкадастру
23.05.2013   //  

Красилівська сільрада Броварського району Київської області 17 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Терра ком» на інвентаризацію земель в межах села Красилівка. Вартість угоди склала 1,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До листопада потрібно провести топографічні роботи включно з аерофотозйомкою і розробити картографічний матеріал у масштабі 1:2000.

На тендер подавали заявки три державні установи, які спеціалізуються на таких роботах: «Центр державного земельного кадастру», «Луганський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» і «Київський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

При цьому лише луганський інститут пропонував виконати роботи дорожче від переможця. Київський інститут пропонував виконати роботи за 461 тис грн., «Центр державного земельного кадастру» – за 563 тис грн.

Однак ці заявки були відхилені через формальні претензії.

Луганський інститут надав інформацію про виконання чотирьох аналогічних угод, тоді як Красилівська сільрада вимагала п’ять. Київський інститут не надав описову довідка, що підтверджує технічну можливість надати послуги у встановлений термін.

«Центр державного земельного кадастру» надав скорочений витяг з Єдиного реєстру підприємців, щодо яких порушено провадження у справі про банкротство від 01.04.2013 виданий державним підприємством «Інформаційний центр» Міністерства юстиції. Тоді як сільрада вимагала довідку, видану відповідним управлінням юстиції.

Відтак до участі в тендері були допущені лише дві приватні компанії, а перемогла фірма «Терра ком» з Одеської області, зареєстрована на Євгена Волчкова.

Красилівську сільраду очолює Раїса Нагибіна.