«Регіонали» розіграли 2,4 мільйони на офісі для чиновників і пенсіонерів
20.05.2013   //  

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації  7 травня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Криворіжжитлобуд» на реконструкція будівлі під Заводський районний територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів у м. Дніпродзержинськ. Вартість угоди склала 2,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Під центр збираються перероблювати частину будівлі по просп. Леніна, 36. Для цього в приміщенні мають замінити покрівлю й підлоги, внутрішнє оздоблення стін та зовнішнє фасаду, замінити сантехніку, освітлення, завезти меблі, в тому числі спортивне обладнання, влаштувати й озеленити територію.

Основними власниками «Криворіжжитлобуду» є депутат Криворізької райради від Партії регіонів Віктор Геночкин, Ольга Отфiновська та Алла Чернявська.

Пропозиція фірми не була найдешевшою на тендері. У конкурсі брали участь ще три фірми, до двох з котрих у протоколі розкриття вписані зауваження щодо відсутності низки необхідних документів, при цьому протоколу відхилення на сайті «ВДЗ» немає. Одна з цих фірм, ТОВ «Ремавтоматика», пропонувала виконати роботи на 21% дешевше. Окрім ціни, критеріями оцінювання були також строки й гарантія.

Єдиним конкурентом, до котрого в протоколі немає зауважень, було ПАТ «Криворіжіндустрбуд», співвласниками котрого є депутат Криворізької міськради також від Партії регіонів Микола Земляний та його син Андрій.

Ці фірми вже не вперше розігрують між собою тендери. У квітні в такому складі відбулися тендери вартістю 10,66 млн грн. на будівництво колектора і реконструкцію стадіону. До того були ще 9,93 млн грн. на міст, тубдиспансер і цей же самий центр для пенсіонерів.

Тендер на його реконструкцію управління уже проводило в листопаді минулого року. Роботи оцінили в 3,10 млн грн. і мали завершити до кінця минулого року. Підряд тоді отримав так само «Криворіжжитлобуд», а єдиним допущеним до участі конкурентом також був «Криворіжіндустрбуд». Відхилили тоді пропозицію вже згаданої вище «Ремавтоматики», яке була дешевшою. Чи були освоєні кошти з цієї угоди – невідомо.

Згідно з даними «ВДЗ», фірма «Криворіжжитлобуд» почала вигравати тендери у липні 2010 р., з того часу з неюукладено угод на 132,68 млн грн. Інша фірма – «Криворіжіндустрбуд» – за останні п’ять років отримала підрядів на 241,89 млн грн.