«Сімейна» фірма екс-директора держпідприємства назбирала на вакцинах 113 мільйонів
17.05.2013   //  

Головні управління ветеринарної медицини в Донецькій та Львівській областях, а також Луганська обласна державна лікарня ветеринарної медицини у період з 8 по 14 травня уклали угоди з ТОВ «Укрветпромпостач» на постачання вакцин загальною вартістю 14,18 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних» закупівель

Йдеться про 1,52 млн доз рекомбінантної антирабічної вакцини для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин «Броварабіс V-RG, Brovarabies V-RG» для системної вакцинації від сказу.

В усіх трьох випадках тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника» через відсутність конкуренції оскільки, єдиним виробником та постачальником в Україні вакцини на основі штаму V-RG на сьогодні є ТОВ «Укрветпромпостач».  Окрім цієї фірми єдиним зареєстрованим виробником вакцини в Україні є ВАТ «Запоріжзооветпромпостач» (тепер ПАТ), однак ця фірма так і не почала виробляти препарат «у зв’язку з економічним станом підприємства».

Засновниками фірми «Укрветпромпостач» є низка фізосіб, 59% статутного капіталу належить Олені Солодковій. Фірма існує з 2001 р. і весь цей час зареєстрована за тією ж адресою, де колись знаходилося однойменне державне підприємство «Укрветпромпостач» – в Броварах по вул. Будьонного, 23а.

Ця державна компанія раніше перебувала у структурі МінАПК, поки в 2006 р. її не реорганізували в ДП «Центр  по  забезпеченню протиепізоотичної роботи». У 2001-2003 держпідприємство і саме входило до складу засновників своєї приватної тезки. Керівником ДП в 2002-2006 р. був Володимир Солодчук, на той час зареєстрований з вищеназваною Оленою Солодковою за спільною адресою в Запоріжжі. Там же вони мали і спільний бізнес – вищезгаданий «Запоріжзооветпромпостач». Окрім того Солодчук відомий як радник директора ТОВ «Укрветопромпостач».

Згідно з даними «ВДЗ» за останні п’ять років ТОВ «Укрветпромпостач»  виграло тендери на 113,28 млн грн.