Гроші на розмітку доріг через «прокладку» «розчинилися» в облавтодорі
17.05.2013   //  

ТОВ «Юзол» програло судовий позов до Полтавського облавтодору щодо стягнення 1,16 млн грн. за невиконані роботи. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 30 квітня.

Фірма найняла облавтодор для нанесення горизонтальної дорожньої розмітки. Для цього протягом першої декади 2010 року сторони уклали 22 договори.

Суди усіх трьох інстанцій відмовили ТОВ «Юзол» у задоволенні позову. Таке рішення мотивоване тим, що у позовній заяві об’єднані вимоги по всіх 22 договорах одночасно, тоді як кожен з цих договорів є окремою підставою позову. Крім того, фірма не вказала повне найменування Полтавського облавтодору.

Оскільки у «Віснику державних закупівель» таких тендерів не прослідковується, очевидно, загальна сума в 1,16 млн грн. була розбита на дотендерні суми підрядів, що дозволило ТОВ «Юзол» отримати ці гроші без проведення процедури відкритих торгів. Фірма, у свою чергу, найняла для виконання робіт найняла місцевий облавтодор.

Відповідно до законодавства, закупівля товарів та послуг за рахунок держбюджету здійснюється без застосування відповідних процедур, якщо їх вартість не перевищує 100 тис грн. (в будівництві – 300 тис грн.).

Власниками київського ТОВ «Юзол» протягом 2006-2012 рр. були Віталій Ільчишин та Володимир Сулима. З 2012-го власником фірми став Олександр Фещенко, який протягом усіх цих років був її директором. Протягом 2008-2013 років ТОВ «Юзол» виграло тендери на 45,46 млн грн.

Також Ільчишин був засновником ТОВ «Євро-сервіс знак», яке виграє державні тендери на виготовлення дорожніх знаків.