У Аржанцева допомогли донецьким отримати 2 мільйони на дороги
16.05.2013   //  

Служба автомобільних доріг в АР Крим 30 квітня за результатами тендеру уклала низку угод з ТОВ «Кримський виробничий експлуатаційно-технічний вузол зв’язку» на експлуатаційне утримання освітлення і техобслуговування засобів зв’язку на автодорогах. Загальна вартість угод склала 1,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Освітлення траси Н-06 Сімферополь-Бахчисарай-Севастополь на ділянці км 7+200 – км 8+400, а також тунелю та під’їздів до нього на автодорозі Н-19 Ялта-Севастополь обійдеться в 417 тис грн.

Ще 307 тис грн. піде на технічне обслуговування засобів зв’язку.

Решту 1,07 млн грн. витратять на технічне обслуговування інформаційно-телекомунікаційного вузла зв’язку. Згідно з техзавданням, до складу послуг тут входить також техобслуговування оргтехніки – комп’ютера, принтера, сканера, а також виявлення та знищення комп’ютерних вірусів.

Засновником фірми-переможця є донецьке ТОВ «Донснаббуд», зареєстрована на низку фізосіб, найбільша частка належить Андрію Словесному. За останні п’ять років дочірня фірма виграла тендерів на 6,23 млн грн., натомість «Донснаббуд» не отримав жодного підряду.

Єдиним конкурентом з різницею в 1,3% було ТОВ «Група компаній Дельта Т». Засновниками фірми є Антон Сергійович і Людмила Сергіївна Кірюшко, а також Михайло Колесніков. До кінця минулого року співвласником компанії також був депутат кримського парламенту від Партії регіонів Ігор Аржанцев. Аржанцев також є партнером родини Кірюшко по інших компаніях: з Сергієм Кірюшко вони заснували фірму «Союз КДС», а ця фірма у свою чергу разом з Ларисою Кірюшко є співвласниками фірми «Південшляхбуд».

За останні п’ять років «Група компаній Дельта Т» отримала підрядів на 9,07 млн грн., «Союз КДС» – на 195,69 млн грн., а «Південшляхбуд» разом зі своїми дочірніми ШБУ №5, ШБУ №45 і ДП «Автобаза №4» – на 1,78 млрд грн.