Син екс-замгубернатора через суд продовжив на п’ять років оренду 2,6 га у центрі Донецька
16.05.2013   //  

ТОВ «Дирекція адміністративних будівель» через суд зобов’язало Донецьку міську раду продовжити договір оренди ділянки площею 2,66 га у Ворошилівському районі міста. Про це свідчить рішення Господарського суду Донецької області від 28 березня.

Цю ділянку по проспекту Ватутіна біля будинку №1 фірма отримала в оренду у квітні 2007 року для будівництва житлової групи високoщільної забудови. Однак жодної будівлі так і не було зведено.

За два місяці до завершення терміну оренди, який спливав 21.03.2012, фірма звернулася до міськради з клопотанням про продовження договору оренди. Однак жодної відповіді чи заперечення у відповідь не отримала.

01-1Разом з тим фірма, посилаючись на ймовірність прийняття міськрадою рішення про відмову в поновленні договору оренди, звернулася до суду, який її позов задовольнив.

Суд вказав, що ТОВ «Дирекція адміністративних будівель» є належним орендарем. При цьому фірма продовжила користуватися ділянкою після спливу терміну оренди і жодних заперечень з боку міськради не надходило. З 28.02.2012 по 26.02.2013 фірма сплатила в місцевий бюджет Ворошиловського району Донецька 928,19 тис грн. орендної плати за користування землями, у тому числі 232,14 тис грн. – за оренду ділянки по проспекту Ватутіна. За даними матеріалів суду, за час дії договору оренди фірма отримала дозвіл на виконання будівельних робіт і розпочала будівельно-монтажні роботи.

Таким чином, вказав суд, договір оренди вважається поновленим і зобов’язав міськраду укласти із ТОВ «Дирекція адміністративних будівель» додаткову угоду в запропонованій фірмою редакції.

Договір оренди ділянки по проспекту Ватутіна біля будинку №1, нормативна грошова оцінка якої становить 7,74 млн грн., укладено до 21 березня 2017 року.

Між тим, Донецька міськрада подала апеляційну скаргу на рішення суду про укладення додаткової угоди до договору оренди.

Власником ТОВ «Дирекція адміністративних будівель» є Олександр Адамов і ТОВ «Адамс Девелопмент Груп», яке теж належить йому. Олександр Адамов є депутатом Донецької міської ради від Партії регіонів, а до цього він був депутатом Ворошиловської райради Донецька. Його батько Борис Адамов протягом 2006-2011 років був заступником голови – керівником апарату Донецької облдержадміністрації.