Перші 5 мільйонів на реконструкцію олімпійської «Конча-Заспи» отримали донецькі
15.05.2013   //  

ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» 26 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ДП «Донецький державний проектний інститут «Донецькпроект» на розробку ескізного проекту будівництва нових споруд олімпійського центру по Столичному шосе, 19 у Києві. Вартість угоди склала 5,16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ескізний проект має бути розроблено до липня цього року. У ньому мають бути враховані заявки на будівництво та реконструкцію існуючих споруд олімпійського центру «Конча-Заспа» від різних спортивних федерацій.

У тому числі пропонується будівництво критого легкоатлетичного стадіону, який матиме тенісний корт, баскетбольну площадку, легкоатлетичний манеж на 4 бігові доріжки по 100 м.

Відкритий легкоатлетичний стадіон матиме легкоатлетичний манеж на 8 бігових доріжок по 100 м, 4 доріжки для стрибків в довжину, сектор стрибків з жердиною, сектор для стрибків в висоту, сектор для метання спису, диску та молоту, сектор для штовхання ядра,

сектор для стрільби з луку, баскетбольні, тенісні, бадмінтоні площадки, футбольне поле.

Заплановано будівництво критої льодової арени для хокею, фігурного катання, шорт-треку, кьорлінгу, а також плавального басейну 50х25 м з можливістю стрибків у воду.

Також мають бути зведені універсальні спортивні зали для легкої атлетики, важкої атлетики, гімнастики, стрибків на батуті та на акробатичної доріжки, фехтування, зали для боротьби, боксу, тхеквондо, дзюдо, спортивної стрільби.

Інститут «Донецькпроект» як і його єдиний конкурент на тендері «Державний НДІ автоматизованих систем в будівництві» (Київ) контролюється Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» входить до структури Міністерства молоді і спорту, яке очолює Рахіль Сафіуллін, колишній народний депутат від Партії регіонів та перший віце-президент ФК «Шахтар» Ріната Ахметова.

За даними першого заступника Держслужби молоді та спорту Сергія Глущенка, у 2012 році прем’єр-міністр Микола Азаров підтримав попередній проект реконструкції олімпійського центру вартістю 410 млн грн. Тоді ж Київрада передала центру 11 га землі по Столичному шосе, 19.

Нинішні споруди олімпійського центру «Конча-Заспа» було зведено у 1980 роках.