Чиновника, з дозволу якого на «Олімпійському» встановили небезпечні двері, судять за хабар
14.05.2013   //  

Печерський районний суд Києва розглядає кримінальну справу за звинуваченням в отриманні 350 тис гривень хабара посадовцем Державної інспекції техногенної безпеки. Про це пише Сергій Щербина у «Економічній правді».

Чиновник відділу нагляду за об’єктами підвищеної небезпеки на «Євро-2012» департаменту пожежної безпеки, який був арештований у листопаді 2011 року, отримав хабар від представника ТОВ «Торгівельна компанія Віст» за підписання актів прийняття в експлуатацію встановлених на «Олімпійському» протипожежних дверей.

Фірму «Віст» найняв генпідрядник реконструкції НСК «Олімпійський» – пов’язане із нинішнім нардепом Борисом Колесніковим ТОВ «АК Інжиніринг».

Раніше видання Security.ua писало, що на НСК «Олімпійський» протипожежні двері встановлювалися з використанням дуже горючої монтажної піни. «Тобто, при масштабній пожежі вони просто б випали, не зупинивши вогонь», наголошує журналіст.

«Чи був це єдиний подібний випадок при підготовці до чемпіонату? Видається, що ні», – пише Щербина.

Нагадаємо, директор євразійських програм авторитетної організації Freedom House Сьюзан Корк нещодавно заявила, що третина бюджету підготовки до «Євро-2012» була привласнена чиновниками.

За даними Рахункової палати України, Нацагентство з питань Євро-2012 в 2011-2012 роках погодила 304 закупівлі, проведених за неконкурентною процедурою «в одного учасника», на загальну суму 18,8 млрд грн. При цьому державні кошти здебільшого використовувались непрозоро, неефективно та безконтрольно, вважають ревізори.