Мільйони на огорожі в парку Горького розіграли, коли все давно зроблено, та ще й по другому колу
13.05.2013   //  

КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» м.Харкова 22 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Стальконструкція» на продовження реконструкції Центрального парку культури та відпочинку ім.М. Горького. Вартість угоди склала 4,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з тендерною документацією до кінця року необхідно встановити огородження довкола 37 атракціонів.

Разом з тим, огородження для цих самих 37 об’єктів уже замовляли в січні. За результатами відкритого тендеру підряд вартістю 4,12 млн грн. отримала ця ж «Стальконструкція». Технічне завдання на січневий тендер і на квітневий повністю співпадають по переліку атракціонів, хоча різняться об’ємами робіт. Скільки коштів з січневого тендеру освоєно – невідомо.

Окрім того, деякі з атракціонів, що були замовлені обидва рази, уже давно мають металеві чи дерев’яні огородження. Це видно на вересневих фото з парку (каруселі, Супер Спін, автодром та ін.), а також на відео з сюжету про візит президента до нововідкритого парку у серпні минулого року (Колесо огляду, Башта падіння).

Це вже не вперше, коли фірма виграє тендер на давно завершені роботи, зокрема по цьому ж парку. На початку квітня з нею уклали договір на 1,23 млн грн. для будівництва фундаментів для атракціонів, котрі стоять у парку ще з літа. Тоді ж фірма офіційно отримала підряд вартістю 7,38 млн грн. на ремонт будинку після вибуху – через два місяці після того, як мер міста Геннадій Кернес оголосив його повністю відремонтованим. У лютому фірма також виграла тендер на капремонт пам’ятника Воїнам-визволителям за 6,59 млн грн. Цей пам’ятник після ремонту Геннадій Кернес відкривав ще у липні минулого року разом Валерієм Писаренко, який балотувався у народні депутати по мажоритарному округу №168. На вибори Писаренко йшов як безпартійний, наразі входить до складу фракції Партії регіонів.

Власником 51% фірми «Стальконструкція» є її гендиректор Сергій Євель. Загалом «Стальконструкція» регулярно виграє великі будівельні тендери у Харкові, за останні п’ять років з фірмою підписали угод на 746,56 млн грн. Підряди на облаштування атракціонів у парку фірма почала отримувати  у жовтні 2011р. З того часу з нею було підписано угод на 30,11 млн грн.

Єдиним конкурентом «Стальконструкції» на цьому тендері було ТОВ «СМІТ.Комп’ютери та мережі». Основним видом діяльності цієї фірми є оптова торгівля комп’ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням.

В цілому ж на придбання обладнання та будівельні роботи в парку ім. Горького проведено тендери на суму 331,37 млн грн. На ці роботи в червні 2011 року було отримано кредит в «Промінвестбанку» у розмірі 20 млн євро.