Прибирання у Апеляційному суді подешевшало з 8 до 3 мільйонів, коли зі схеми випала державна «прокладка»
29.04.2013   //  
Приватний субпідрядник держпідприємства, яке отримувало по 8 мільйонів на прибирання суду, погодився робити напряму лише за половину суми

Приватний субпідрядник держпідприємства, яке отримувало по 8 мільйонів на прибирання суду, погодився робити напряму навіть за половину суми

Апеляційний суд м.Києва 25 квітня уклав угоду з ТОВ «Поліал Україна» на послуги щодо прибирання, утримання в чистоті та належному стані приміщень суду та прибудинкової території по вул.Солом’янська, 2-а у березні-грудні 2013 року. Вартість угоди склала 2,85 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки державне підприємство «Судовий будівельно-експертний центр», яке постійно отримувало підряди на прибирання в Апеляційному суді, не встигло підготувати необхідний пакет документів для пролонгації договору.

Апеляційний суд вказує, що ТОВ «Поліал Україна» і раніше займалось прибиранням у суді, отримуючи субпідряд від «Судового БЕЦ». Тому угоду було вирішено з фірмою, яка погодилась перейти на прямі договірні стосунки.

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що фірма «Поліал Україна» (код за ЄДРПОУ 38409211) прибирала у суді з часу введення в експлуатацію будівлі – з 2008 року.

Однак в базі ЄДР про цю фірму повідомляється, що вона заснована 23 жовтня 2012 року. Хоча в ЄДР є дані про ТОВ «Поліал Україна» з іншим кодом ЄДРПОУ – 33740968, яка справді була заснована ще у 2006 році, а у 2012 році її було визнано банкрутом.

Поліал УкраїнаРазом з тим, перехід на прямі договірні відносини з компанією, яка безпосередньо виконує роботи по прибирання, призвело до різкого здешевлення.

Якщо послуги «Поліал Україна» на 2013 рік оцінено у 2,85 млн грн., то у 2012 році Апеляційний суд укладав угоду з «Судовим БЕЦ» на суму 8,60 млн грн., в 2011-му – на 8,16 млн грн.

Фірму «Поліал Україна» очолює Павло Валентинович Гончарук, директором держпідприємства «Державний будівельно-експертний центр» у 2012 році працював Микола Олексійович Гончарук.

Будівля Апеляційного суду має 28 надземних і два підземних поверхи. Загальна площа будівлі Суду становить 31562 м2, тут працюють 369 чоловік.

За архітектурний проект цієї будівлі у 2010 році була присуджена державна премія у розмірі 100 тис грн., яку разом з архітекторами і будівельниками отримав також голова Апеляційного суду міста Києва Антон Чернушенко.

В суді є тренажерна зала, сауна, басейн, перукарня, кімната психофізіологічного розвантаження, дворівневий паркінг, конференц-зал на 250 місць. За даними проектувальників, будівництво обійшлось державному бюджету в суму понад 200 млн грн.

Перша третина будівлі – до сьомого поверху – для загального користування, там розміщуються 27 судових залів. Середня частина – для «внутрішнього користування», де знаходяться особисті кабінети суддів та службові приміщення. Зайти до коридору чи окремого кабінету тут можна лише з іменною магнітною карткою. Три верхні поверхи – технічні. На даху будівлі розміщена площадка з контейнером. У разі пожежі в цю коробку мають забратися 15-20 людей, яких за допомогою гелікоптеру мають евакуювати з будівлі. Також в приміщенні на випадок загоряння постійно знаходиться 180 тонн води.