У лікарні Бахтєєвої – антисанітарний оперблок та аварійна електрика навіть у корпусі з реанімацією
25.04.2013   //  

КЛПУ «Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об’єднання» 23 квітня уклала угоди на продовження реконструкції своїх приміщень загальною вартістю 2,89 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 1,56 млн грн. піде на другу чергу реконструкції фасаду корпусу №5, а саме електричні магістральні мережі. Підряд за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника» отримало ПП «Стройсервіс» Олексія Ісікова, котре здійснює реконструкцію фасаду з 2012р.

За результатами березневого технічного обстеження електромереж їх оцінили як такі, що потребують нагальної повної заміни, а технічний стан самого корпусу назвали непридатним для нормальної експлуатації. Нагадаємо, що у цьому корпусі розташовані операційні зали кардіохірургічного та родильного відділень, акушерська реанімація та реанімація невідкладної кардіохірургії.

Ще 1,33 млн знадобиться для реконструкції першого поверху оперблока корпусу №4, котрий за результатами перевірки також визнали непридатним для нормальної експлуатації. Зокрема в обґрунтуванні зазначено, що облицювання внутрішніх стін потріскане й частково відшароване, частково зруйнована й потріскана підлога, приточно-витяжна система вентиляції взагалі відсутня, а в зоні розташування операційного блоку повністю зношені системи водопостачання, каналізації, опалення й електропостачання. Загальний стан опер блоку названо антисанітарним.

До кінця червня тут мають замінити комунікації, двері та облицювання. Роботи виконуватиме ПП «Резерв» Анатолія Борисова. Тендер також провели без відкритих торгів у зв’язку з нагальною необхідністю, фірму обрали з огляду на наявність у неї 12-річного досвіду виконання подібних робіт.

З урахуванням цієї закупівлі з осені 2011 р. клінічне об’єднання уклало угоди на ремонтні роботи щонайменше на 56,41 млн грн.

ДОКТМО з 1999 року з перервою на 2002-2004 роки очолює Тетяна Бахтєєва, народний депутат від Партії регіонів, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.