Дніпропетровці двічі намагалася продати прикордонникам прострочені консерви
23.04.2013   //  

Суд зобов’язав науково-виробничу фірму «Істок-Днепр» сплатити військовій частині №1471 (Київська обл.) Державної прикордонної служби 14,38 тис грн. штрафу і 10,79 тис грн. пені за прострочення поставки м’ясних консервів, які виявилися неякісними. Разом із тим прокурор просив стягнути з фірми понад 3 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 26 березня.

Штрафні санкції були нараховані фірмі за поставку 8 т неякісних м’ясних консервів «Яловичина тушкована вищого ґатунку» на суму 360 тис грн. у військову частину №2197. Перший раз прострочені консерви військовій частині привезли 22 червня 2012 року. Після того, як товар не було прийнято,  19 липня «Істок-Днепр» поставив іншу партію товару, який також виявився неякісним.

Військові прийняли товар від фірми «Істок-Днепр» лише з третього разу – 28 листопада 2012 року. Таким чином фірма порушила строк поставки на 153 дні.

Заступник Білоцерківського воєнного прокурора вимагав стягнути з фірми 10,79 тис грн. пені за прострочення поставки до 30 календарних днів і 3,09 млн грн. – за прострочення поставки понад 30 календарних днів.

Суд відмовився задовольнити останню вимогу, посилаючись на те, що порядок розрахунку цього штрафу у договорі нечітко прописано. Зокрема, не визначено початок нарахування неустойки: чи є таким початком перший день прострочення поставки, чи таким днем є тридцять перший день прострочення поставки.

Власниками дніпропетровської науково-виробничої фірми «Істок-Днепр» є Віктор Тараненко і Петро Шемеляк. За останні п’ять років НВФ «Істок-Днепр» отримав підрядів на майже 28 млн грн.