Будівельник «Олімпійського» з сином розіграли 88 мільйонів на будівництво житла по захмарній ціні
23.04.2013   //  

Департамент комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міськради 12 квітня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Майстер-буд» на будівництво багатоповерхового житлового будинку вартістю 87,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2014 р. коштом місцевого бюджету в районі будинку №2 по вул.Агнії Барто мають звести будинок на 155 квартир загальною площею будівлі 10,98 тис м2.

Вартість будівництва становитиме близько $1 тис за квадратний метр, що відповідає середнім цінам на житло в центрі міста. Тоді як новобудову зведуть у лівобережній частині міста.

Це значно дорожче від будівництва соціального житла в інших містах. Наприклад, у Полтаві будинок на 147 квартир замовили за 32,55 млн грн., або близько $475 за квадратний метр.

Фірма «Майстер-буд» належить ТОВ «Юніком.», котре у свою чергу заснували Михайло Кейтельгіссер, Михайло Тульчинський і Дмитро Мішалов, який раніше був відомий як менеджер групи «Приват» по девелоперським проектам. Згідно з даними «ВДЗ», «Майстер-буд» почав вигравати тендери у грудні 2010 р. За цей час фірма отримала підрядів на загальну суму 168,35 млн грн.

Структури цих же бізнесменів  – ТОВ «Юніком Капітал» і ТОВ «Світязь.» – є також засновниками ТОВ «Завод Завод Майстер-профі Україна», яке було генпідрядником будівництва накриття стадіону НСК «Олімпійський» у Києві вартістю 727,25 млн грн. Загалом же фірма виграла тендери на 939,02 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Білайф». З грудня 2010р. єдиноосібним власником фірми є Мішалов В’ячеслав Дмитрович, зареєстрований з вищевказаним Дмитром Мішаловим за однією адресою. За даними «ВДЗ» за останні п’ять років ця фірма жодного тендеру не виграла.

На початку минулого року міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко повідомив, що новий житловий будинок по вул. Агнії Барто зводитимуть для відселення частини  мешканців селища Чаплі. У цьому населеному пункті 55 будинків будуть знесені, оскільки потрапляють у зону прокладання об’їзної дороги. Йшлося про зведення 16-поверхового будинку на 240 квартир. За словами мера, на будівництво житла у бюджеті 2012 р. було передбачено 20 мільйонів. Але до кінця року на цей будинок встигли розробити лише проектно-кошторисну документацію.