«Регіонал» уже третій рік поспіль «доробляє» той самий шмат дороги
22.04.2013   //  

Служба автомобільних доріг в АР Крим 12 квітня за результатами тендеру уклала угоду  з ДП ШБУ №45 ВАТ «Південшляхбуд»  на завершення капітального ремонту автомобільної дороги Сімферополь – Феодосія з урахуванням додаткових робіт. Вартість угоди склала 1,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про п’ятикілометрову ділянку траси на відрізку км 63+000 – км 68+000. До кінця року тут мають влаштувати утримуючі споруди з габіонів, підпірну стіну, з’їзд в Єленівку, встановити парапетні й турнікетні огородження, дорожні знаки й розмітити дорогу.

У грудні 2011 р. з ШБУ №45 уже підписували угоду на завершення робіт по цій ділянці траси, при чому техзавдання у тендерній документації було те саме, що й в цьогорічному. Сума договору тоді склала 2,06 млн грн., а завершити роботи мали до кінця 2012р.

Першу ж угоду, також на «завершення робіт» з фірмою уклали ще в 2010 р. У тому ж році роботи й мали бути виконані – за 23,83 млн грн.

Таким чином, на сьогодні з «Південшляхбудом» на ремонт цієї ділянки вже укладено три угоди на загальну суму 27,84 млн грн. Скільки з них освоєно – невідомо.

ШБУ №45 є дочірнім підприємством ВАТ «Південшляхбуд». Основними власниками цієї фірми є ТОВ «Союз КДС» та Лариса Кірюшко. Засновниками «Союзу» є Сергій Кірюшко, Геннадій Чікін та депутат кримського парламенту від Партії регіонів Ігор Аржанцев. За останні п’ять років «Південшляхбуд» разом зі своїми дочірніми ШБУ №5, ШБУ №45 і ДП «Автобаза №4» виграли тендери на загальну суму 1,78 млрд грн.

Єдиним конкурентом ШБУ на цьому тендері був ДП «Кримавтодор».

Нагадаємо, що усі три юридичні особи – замовник тендеру Кримська САД, власник переможця «Південшляхбуд» і його конкурент «Кримавтодор» – зареєстровані за однією і тою ж адресою у Сімферополі по вул. Кечкеметська, 184/1.

Як повідомляв раніше Кримський Центр журналістських розслідувань, кабінети керівників двох конкурентів розташовані двері в двері – один навпроти одного, а тендерний комітет служби автодоріг знаходиться кількома поверхами нижче.