Датська компанія захопила 42 гектари, і там стався самосів пшениці
19.04.2013   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» звільнити самовільно зайняту ділянку площею 41,25 га і звільнити її від посівів. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 10 квітня.

Фірма самовільно користувалася даною ділянкою, що знаходиться на території Ков’язької селищної ради Харківської області, протягом 2011-2012 років, вирощуючи пшеницю.

При цьому договір оренди цієї землі з ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» не укладався. Розпорядження про надання фірмі дозволу на розробку землевпорядної документації також не приймалося.

Представники ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» у суді заявили, що ніяких посівів на вказаній землі ніколи не здійснювали. Однак, це спростовується низкою перевірок уповноважених органів.

Власниками ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» є кіпрська компанія TC Farming Ukraine LTD (99,8%), а також ТОВ «Агро Капітал Центр» і ТОВ «Кіровоградська агро інвестиційна компанія». Основним власником двох останніх є та ж TG Farming Ukraine LTD.

TG Farming Ukraine LTD належить датській компанії Trigon Agri, яка займається вирощуванням зернових в Росії та Україні, а також виробництвом молока в Естонії.