Кримський спікер переконував суд, що зносити будинки – це вклад в розбудову міста
18.04.2013   //  

ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» має сплатити до бюджету Сімферополя 1,05 млн грн. на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 11 квітня.

Таким чином фірма «Консоль ЛТД» має виконати умови договору про участь у розвитку інфраструктури міста, укладеного 23.10.2009 року із виконавчим комітетом Сімферопольської міської ради.

Фірма уклала даний договір у зв’язку із наданням їй в оренду на 5 років до 14.05.2014 року земельної ділянки площею 2,22 га по вул. Гаспринського/вул. Тургенєва, 7/11 у Сімферополі для будівництва багатоповерхових жилих будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями торгово-офісного призначення та паркінгами.

Раніше, у 2007 році, фірма викупила нерухомість підприємства «Кримтролейбус», що знаходиться на цій ділянці, а саме: складські, адміністративні, ремонтні будівлі, гаражі та їдальню.

Ці будівлі фірма знесла, витративши на це 1,58 млн грн. Спираючись на це суди перших двох інстанцій задовольнили позов фірми «Консоль ЛТД» і звільнили її від сплати 1,05 млн грн. на розвиток інфраструктури Сімферополя. Суди постановили, що витрати на знесення будівель покрили суму, яку необхідно було перерахувати місту.

Однак Вищий господарський суд скасував ці рішення. Він вказав, що, відповідно до законодавства, витрати на звільнення будмайданчика від майна не віднесено до величини пайової участі фірми у створенні інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. Фірма могла би бути звільнена від сплати цієї пайової суми, якби побудувала місту інженерні мережі або об’єкти поза межами виділеної їй ділянки.

Нагадаємо, Євпаторійська міськрада у судовому порядку добивається від фірми «Консоль ЛТД» виплати 1,68 млн грн. на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

З 2005 року власником ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» є ТОВ «Фірма «Реал Естейт», власником якої від самого заснування і до 2009 року був кримський спікер Володимир Константинов. До 2005 року власниками фірми «Консоль ЛТД» були безпосередньо Константинов і його батьки.