Влада клює опозицію судами
13.04.2013   //  

klКорінного бютівця Одарченка позбавляють мандата через причетність до… донецької фірми з оточення Клюєва. На заміну готують чергового кандидата з «Фронту змін».

«Регіонали» продовжують нищити опозиціонерів. Тепер через намагаються позбавити депутатського мандата Юрія Одарченка з «Батьківщини». Йому шиють підприємницьку діяльність, не сумісну з депутатською. Якийсь донеччанин Горбатий подав позов до Центрвиборчкому з вимогою позбавити Одарченка мандата і втягнути до Верховної Ради наступного за списком опозиціонера.

Як доказ Горбатий надав протокол загальних зборів ТОВ «Донецьк-Аква» про обрання Одарченка членом правління.

Неймовірно, щоб Одарченко, чия кар’єра будувалась на Херсонщині, міг мати хоч якийсь бізнес в Донецьку. Тому (поки що) нардеп заявив, що «підприємницьку структуру під назвою “Донецьк-Аква” я не знаю взагалі».

Більше того, за словами опозиціонера, будь-яку людину сьогодні без її відома можуть ввести до складу правління комерційної структури, а нова редакція Кримінально-процесуального кодексу дозволяє підтверджувати цей факт на підставі свідчень третіх осіб, які можуть заявити, що чули, чи знають про те, що така людина заявляла про своє бажання стати членом правління комерційної структури.

Якщо це справді так, то цікаво – кому в Донецьку так закортіло ввести опозиціонера до керівного органу своєї фірми.

Отже фірма «Донецьк-аква» справді існує. Торгова компанія прописана в Донецьку по пр.Ілліча, 89. Тут гніздяться сотні компаній. В тому числі і «АПК-інвест» Бориса Колеснікова, і донецька філія ЗАТ «Сьогодні мультімедіа» Ріната Ахметова, і ТОВ «ТД «Востоквуглемаш» з групи Олександра Януковича.

Тому гадати, до кому з сусідів «Донецьк-аква» доводиться родичем не будемо.

А ось вивчення засновників цієї фірми – виявилось більш перспективним.

Компанію зі статутним 50 тисяч гривень було зареєстровано у 2008 році на Надію Семенову та Ганну Асланову.

Друге прізвище – майже рідне для «Наших Грошей». Асланова – це одна з власниць торгової компанії «Сінтезпродсервіс». До 2010 року її ареал обмежувався Донеччиною. Однак після обрання Януковича президентом та одонеччування Кабінету міністрів фірма вирвалась на оперативний простір. За даними «Вісника держзакупівель», до неї відійшли підряди на поставку харчів для тюрем всієї України, і цукру для Аграрного фонду, компанія почала поставляти продукти в «Артек», міліцейський санаторій «Перлина Прикарпаття» і Львівський університет внутрішніх справ, годувати школярів в центрі України, що потраждав від Чорнобиля.

Звісно, розквіт «Сінтезпродсервісу» можна пов’язувати з будь-ким з впливових донів. Але є дуже конкретний слід, який веде лише до одного з них – до Андрія Клюєва.

Річ у тім, що наша Ганна Асланова, а також її партнерки по фірмі «Сінтезпродсервіс» Ганна Сарбей та Аліса Шай, відомі як акціонерки ПАТ «Банк Національний кредит». У 2011 році їм вдалось взяти участь у закритому розміщенні акцій банку  на суму 80 млн грн. Окрім них акції були записані ще на кількох чоловіків, що відповідало розподілу власності в банку між братами Клюєвими, а також вихідцем з «Укрсоцбанку» Андрієм Оністратом і колишнім власником «Національного кредиту» Павлом Матвієнко.

Отже чергове шоу по позбавленню опозиціонера депутатського мандату відбудеться в середу, 17 квітня. Виставу дають у Київському окружному адмінсуді по вул. Командарма Камєнєва, 8. За цією ж адресою знаходиться Рада нацбезпеки і оборони України, секретарем якої працює Андрій Клюєв.

До відома. Якщо Одарченка – аксакала «Батьківщини» – позбавлять мандата, то на його місце пройде наступний за списком Вадим Меріков, голова миколаївської організації «Фронту змін». А як відомо, саме яценюково-мартиненкова квота з першого дня роботи у Верховній Зраді стала надійним постачальником тушок для Партії регіонів. Доведено Табаловими.

PS. Як повідомив “Тиждень.уа“, фірму “Донецьк-аква” було ліквідовано за рішенням засновників ще у вересні 2009 року.

Юрій Ніколов, «Наші Гроші»