У Кернеса згадали, що варто би прогнати через тендер 7 мільйонів на ремонт, котрий закінчили ще в січні
10.04.2013   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 1 квітня уклав угоду з ТОВ «Стальконструкція» на аварійно-відбудовні роботи у житловому будинку по пр.Московському, 248-г. Вартість угоди склала 7,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про першу чергу відбудовних робіт після вибуху й пожежі, котрі сталися у цьому 16-поверховому будинку в грудні минулого року. Що саме входить у технічне завдання на цьому етапі – не повідомляється, перелік робіт на сайті «ВЗД» відсутній.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки йшлося про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Згідно з обґрунтуванням, «Стальконструкцію» Сергія Євеля обрано підрядником зокрема через те, що фірма має можливість для виконання робіт початкового етапу за власні кошти.

Згідно з тендерною документацією, ремонт мають завершити до кінця 2013 року.

Разом з тим, роботи у постраждалому від вибуху будинку завершили ще два місяці тому. У перших числах січня вже були відремонтовані ліфти, ліфтові шахти й перекриття, тривало встановлення залізобетонних монолітів у квартирах, що опинилися в епіцентрі вибуху. Про це на прес-конференції розповідав сам Сергій Євель як гендиректор фірми-підрядника. При цьому харківські ЗМІ повідомляли, що роботи на об’єкті виконує не лише приватна фірма, але й комунальники з «Харківміськліфта». Вони міняли в будинку проводку і виготовляли двері для нових ліфтів.

Уже 26 січня на зустрічі з мешканцями будинку міський голова Геннадій Кернес офіційно заявив, що всі роботи по ремонту будинку завершені, а Сергію Євелю за оперативну організацію робіт вручили грамоту і торт у формі 16-поверхового будинку – копії відбудованого. При цьому тендер офіційно оголосили аж через два місяці – 18 березня.

Власником 51% фірми «Стальконструкція» є її гендиректор Сергій Євель. Компанія регулярно виграє крупні тендери на будівельні роботи у Харкові. У тому числі фірма отримувала підряди вартістю 62,27 млн грн на реконструкцію площі Конституції, 38,75 млн грн на будівництво Монумента на честь Незалежності України, тощо.

Нагадаємо, що це не вперше, коли договір на якийсь об’єкт з цією фірмою підписують тоді, коли роботи на ньому вже давно завершені. Так, цього року зі «Стальконструкцією» уклали дві угоди на облаштування атракціонів у парку за 5,35 млн грн., при тому що парк офіційно відкрили ще влітку минулого року.