Партнер дружини міністра спорту отримав на ремонт «Олімпійського» вже 7 мільйонів
10.04.2013   //  

Обласне об’єднання капітального будівництва  м.Донецька 5 квітня уклала угоду з ТОВ «Міське будівництво» на капітальний ремонт і технічне оснащення КП «РСК Олімпійський» за 2,15 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця травня на стадіоні повинні закінчити роботи по захисту драбин по трибунам, захисні  заходи по металевим конструкціям, відремонтувати головний технологічний  заїзд у спортивне ядро, а також ремонт світлодіодної реклами й улаштування подіуму та пандусу для інвалідів та ін.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», через нагальну потребу здійснити додаткову закупівлю у того ж виконавця. «Міське будівництво» почало ремонтувати стадіон у 2011р. Тоді фірма виграла відкритий конкурс і отримала підряд вартістю 6,85 млн грн., але освоїла тільки 4,18 млн грн. У 2012р. з фірмою без проведення тендеру уклали договір ще на 0,99 млн грн. Таким чином з урахуванням цієї закупівлі «Міське будівництво» вже отримало підряди на ремонт «Олімпійського» на 7,32 млн грн.

ТОВ «Міське будівництво» засновано братами Гветадзе. Іван Гветадзе є депутатом Донецької міськради від Партії регіонів, очолює постійну комісію з енергозбереження та енергоефективності міського господарства. Теймураз Гветадзе є депутатом Ленінської райради в Донецьку від Партії регіонів. Теймураз Георгійович є також бізнес-партнером дружини міністра молоді та спорту Ірини Сафіулліної (ТОВ «Тріол-Авто»).

Стадіон, на якому до будівництва «Донбас-Арени» проводив матчі донецький «Шахтар», реконструюють для прийому в 2013 році юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики. Проведення тестових змагань заплановано на 15 травня.

З урахуванням останнього тендеру на реконструкцію «Олімпійського» підписано угоди на загальну суму 102,40 млн грн., скільки з них уже освоєно – невідомо.

Нагадаємо, раніше підряди за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника» постійно отримувало ПП «Аустер-Дон», яка розробляла кошторис реконструкції. Компанія належить депутату Макіївської міськради від Партії регіонів Світлані Тексторісовій і її чоловіку Івану Тексторісу, підприємцю з Чехії, який з 90-х років веде бізнес в Донецьку на ринку газового обладнання (ТОВ «Мактеплобуд»).